Erőforrások megőzrése Lidl

A jövő útján – Az erőforrások felelős felhasználásáért!

Mi emberek egyre több erőforrást használunk fel. A világ népessége növekszik és ezzel együtt többek között a víz- és nyersanyagfogyasztás, valamint a hulladék mennyisége is. Tisztában vagyunk felelősségünkkel az erőforrások felelős felhasználása kapcsán és vállaljuk is felelősségünket. Ezalatt azt értjük, hogy a nyersanyagokat fenntarthatóbb módon szerezzük be, egyre inkább a körforgásos gazdaság modellje szerint járunk el , kerüljük és csökkentjük az élelmiszer-hulladékok keletkezését, valamint figyelünk az édesvíz felelős használatára.
Ennek érdekében a Lidl-nél elköteleztük magunkat az erőforrások folyamatos védelme és felelős felhasználása mellett a teljes értékláncunk mentén.

Termékeink alapját a nyersanyagok képezik – felelős használatuk ezért döntő jelentőségű és elengedhetetlen ahhoz, hogy a jövőben is garantálni tudjuk az emberek kiszolgálását.

Tudta?

A túlfogyasztás napján (Magyarországon 2022. május 30. – Earth Overshoot Day, EOD) hazánkban már elfogyasztottunk annyi erőforrást, amennyit a bolygónk természetes módon meg tud újítani. Ez a nap 2022-ben világszinten július 28-ra esett.

Elkötelezettségünk számokban

2025-ig

olyan szállítási láncokat szeretnénk megvalósítani, amelyek mentesek az erdőirtástól, az erdők átalakítástól és kizsákmányolásuktól.

%-kal

kevesebb élelmiszer-hulladék 2030-ig

%-kal

kevesebb műanyag-felhasználás saját márkás termékeink csomagolásában 2025-ig

%-kal

sikerült csökkenteni a saját márkás termékeinkhez kapcsolódó műanyag csomagolóanyag-használatunkat 2020-ról 2021-re

tonna

feleslegessé vált élelmiszer került állati takarmányként újrahasznosításra 2021-ben

Több tízezer rászorulót

segítünk havi szinten az országos élelmiszermentési programunk keretében adományozott élelmiszerrel partnerszervezeteink közreműködésével

Az erőforrások megőrzése érdekében tett intézkedéseink

Edukációs kampányaink a környezetvédelem jegyében

Felelős kirakós Lidl

Felelős kirakós

Legutóbb 2021 őszén, az Élelmezési Világnap alkalmából indítottunk  érzékenyítő kampányt vásárlóink és social média követőink körében, melynek célja, hogy játékos és edukatív módon hívja fel a figyelmet az élelmiszerpazarlás megelőzésére, az élelmiszerhulladék felelős kezelésére. A Felelős Kirakós online applikációs játék a szórakoztatás mellett hasznos tippekkel is segítette a résztvevőket. Mindemellett vállalatunk rendszeresen tesz közzé a háztartásokban egyszerűen alkalmazható, hasznos javaslatokat közösségimédia-felületein az élelmiszer-hulladék csökkentésére.

Újra-Világ ötletverseny Lidl

Újra-Világ ötletverseny

Minden ősszel megrendezésre kerül az Európai Hulladékcsökkentési Hét, melynek missziója, hogy megszólítsa az embereket és felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés jelentőségére. A nemzetközi kezdeményezéshez 2020-ban, a munkatársak és social média követőink körében meghirdetett ÚJRA-VILÁG ötletversenyével a Lidl Magyarország is csatlakozott. A cél az volt, hogy saját ötleteinkkel motiváljuk, segítsük egymást abban, hogy újrahasznosítás által miként tudjuk otthonunkban csökkenti a hulladékot.

Publikációink az erőforrások megőrzéséhez kapcsolodóan