erdo

Beszerzési politika az erdőirtástól és átalakítástól mentes beszerzési láncok érdekében

Az erdőirtással és átalakítással kapcsolatos felelősségünk

Felelősségünk az erdők és az erdei ökoszisztémák iránt

Számos általunk kínált, saját márkás termék tartalmaz olyan nyersanyagokat, amelyek termelése összefüggésbe hozható az erdőirtással és ennek eredményeként értékes ökoszisztémák veszélyeztetésével. A Lidl beszerzési részlegén ezért arra törekszünk, hogy biztosítsuk a társadalmi és környezeti tudatosságot a termékeink nyersanyag-ellátási láncaiban. A Lidl ezzel kapcsolatos beszerzési politikája itt olvasható. Az erdőirtás és átalakítás strukturális megközelítésének köszönhetően a Lidl pozitívan járulhat hozzá a környezetvédelem, az erőforrásokkal való takarékoskodás, a biodiverzitás figyelembe vétele és az etikus működés stratégiai fókuszterületéhez.

Elkötelezettségünk az erdők és az erdei ökoszisztémák iránt

A Lidl beszerzési részlege számára kulcsfontosságú témakör a biológiai sokféleség fenntartása és az erdőirtás problémájának kezelése a globális ellátási láncokban. Annak érdekében, hogy elérhessük az erdőirtástól mentes ellátási láncokra vonatkozó célunkat, külső érdekelt felekkel léptünk partneri kapcsolatba egy négy pilléren alapuló átfogó stratégia kialakításához.

2025 végéig olyan szállítási láncokat szeretnénk megvalósítani, amelyek mentesek az erdőirtástól, az átalakítástól és a kizsákmányolástól.

Különösen fontos nyersanyag a szója, a pálma(mag)oldaj, a kakaó, a marhahús és a cellulóz/fa.