Cotton made in Africa

Cotton made in Africa

A Lidl elkötelezettsége a fenntartható textil ellátási lánc mellett

A Lidl 2020 februárja óta a „Cotton made in Africa” (CmiA) kezdeményezés partnere. Ezen együttműködés révén a Lidl aktívan támogatja a társadalmilag és ökológiailag fenntartható gyapottermesztést Afrikában a textil ellátási láncának elején és biztosítja, hogy a saját márkái számára beszerzett alapanyagokat fenntarthatóbb körülmények között lehessen termeszteni és megvásárolni.

A válogatott textiltermékek „Cotton made in Africa” tanúsításával mutatjuk, hogy a társadalmi és környezetvédelmi előírások tekintetében már az ellátási lánc elejétől eleget teszünk a vállalati átvilágítással kapcsolatos kötelezettségünknek. A CmiA jelöléssel ellátott textiltermékek választásával a vásárlók a „Cotton made in Africa” kezdeményezést támogatják. A fenntartható gyapot felhasználásával készült textilek iránti megnövekedett igény egyre több afrikai kistermelő számára teszi lehetővé, hogy hatékony, környezetbarátabb és egészségbarátabb mezőgazdasági módszereket sajátítson el, melyek hozzájárulnak életkörülményeik javításához és a környezet védelméhez.

A Lidl elkötelezettsége hosszútávú és az elkövetkező években bővülni fog: A Lidl célja, hogy 2022 végéig 100%-ban fenntartható forrásból szerezze be a pamutot. E célt a CmiA kezdeményezéssel való partnerség, valamint különféle tanúsítások, mint például a Global Organic Textile Standard (GOTS) és az Organic Content Standard (OCS) révén fogja elérni.

A „Cotton made in Africa”-ról

Cotton made in Africa

A „Cotton made in Africa” egy nemzetközileg elismert szabvány az Afrikából származó fenntartható pamut számára. 2005 óta a jelölés mögötti kezdeményezés elkötelezett a környezetvédelem és a kistermelők és a gyapotültetvényeken dolgozók munka-és életkörülményeinek javítása mellett. Munkájával a kezdeményezés hozzájárul az afrikai gyapottermelés társadalmi, gazdasági és ökológiai feltételeinek javításához. A textilipari vállalatokkal kialakított partnerkapcsolatok révén célzott keresletet teremt a fenntarthatóan előállított pamut iránt, amelyet a „Cotton made in Africa” címkével forgalmaznak.

A „Cotton made in Africa” kezdeményezésben résztvevő pamutvállalatok mezőgazdasági és üzleti képzést szerveznek a kistermelők számára. A megszerzett ismeretek segítik a gazdálkodókat abban, hogy hatékonyabban és környezetbarátabban termesszék a gyapotot és nyereséget termeljenek vállalkozásukból. A fenntarthatóbb mezőgazdasági gyakorlatok eredményeként a kistermelők kevésbé vannak kitéve az éghajlatváltozásnak és az áringadozásoknak és jövedelem-és megélhetési forrást biztosítanak a jövő generációi számára. Ez segít nekik abban, hogy maguk javítsák életkörülményeiket.

Cotton made in Africa
Cotton made in Africa
Cotton made in Africa