Egészség támogatása - Lidl

A jövő útján – Az egészség támogatása érdekében

Az étkezési szokások és a munkahelyi terhelés hatással van az emberek egészségére. Az élelmiszer-kiskereskedelemben mindkettőt pozitívan befolyásolhatjuk. Élelmiszer-kiskereskedőként és munkáltatóként is vállaljuk a felelősségünket: munkavállalóink számára olyan munkakörnyezetet alakítunk ki, amely lehetővé teszi az egészséges és biztonságos munkavégzést, vásárlóink számára pedig minél egészségesebb termékkínálatot igyekszünk biztosítani.
 

A Lidl-nél támogatjuk munkavállalóinkat és vásárlóinkat abban, hogy egészségesebben éljenek és dolgozzanak és ennek megfelelő koncepciókat és célkitűzéseket dolgozunk ki.

A fenntartható és egészséges táplálkozás előmozdítása melletti átfogó elkötelezettségünkről beszerzési politikánkban található további információ.

A Lidl-nél a legnagyobb kincsként kezeljük az egészséget és folyamatosan szem előtt tartjuk munkavállalóink és vásárlóink jólétét. Meg szeretnénk mutatni, hogy az egészségesebb táplálkozás lemondások nélkül is lehetséges. Meg akarjuk mutatni, hogy az egészségesebb táplálkozás megvalósítható anélkül, hogy bármit feláldoznánk.

 

Tudta?

Magyarországon fejenként átlagosan 100 gramm cukrot fogyasztanak az emberek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint azonban egy ember cukorbevitelének nem szabadna túllépnie a napi 50 grammot. Emellett ajánlott a cukorbevitel napi 25 grammra való mérséklése, ami nagyjából nyolc kockacukornak felel meg.

Elkötelezettségünk számokban

2025-ig

a legkiválóbb termékkínálatot alakítjuk ki a tudatos és fenntarthatóbb életmód előmozdítása érdekében.

Több mint 11 ezer

résztvevője volt 1073 hazai településről és 43 országból 40. Lidl Balaton-átúszásnak

2022-ben

mintegy 250 egészséges tízórai recept érkezett Egészségesen az iskolapadban versenyünkre

2025-ig

fokozatosan növeljük a teljes kiőrlésű gabonák és a növényi eredetű fehérjeforrások arányát a saját márkás kínálatban

20%-kal

csökkentjük a saját márkás termékkínálatunkban a hozzáadott cukor- és sótartalom értékesítési mennyiséggel súlyozott átlagát 2025-re

összesen 713 tonna cukorral és 79,5 tonna sóval

kevesebbet használtunk fel számos termékünk előállításához 2020-2021-ben

Intézkedéseink az egészség támogatása érdekében