nő gyerek áruház fenntarthatóság

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság számunkra

Felelősséget vállalunk mindazokon a területeken, ahol a Lidl, mint vállalat hatással van az emberekre és a környezetre. Felelősségteljes vállalatként az a feladatunk, hogy minden nap megfeleljünk a minőségre vonatkozó ígéretünknek, miközben megóvjuk környezetünket a jövő számára. Figyelembe vesszük a teljes értékláncot és képviseljük az egyszerűség elvét. 

Cselekvési területeink

Nap mint nap konkrét intézkedéseket valósítunk meg mind az öt tevékenységi területünkön - termékkínálat, munkavállalóink, környezet, üzleti partnereink, társadalom - a fenntarthatóság növelésére, regionális és globális szinten egyaránt.

Nemzetközi és hazai programjaink

ENSZ Globális Megállapodás

A Schwarz Csoport részeként a Lidl csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásához, elköteleződve ezáltal a felelősségteljes, fenntartható vállalatirányítás elvei mellett. Az ENSZ Globális Megállapodás a világ legnagyobb és legfontosabb kezdeményezése a felelős vállalatirányításért. Bővebb információ itt.

Lidl a gyermekekért

A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a magyar családok támogatását, ezért társadalmi felelősségvállalási programjaink elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekekre és családjaikra fókuszálnak. Mindemellett élelmiszer-kiskereskedelmi láncként fontos számunkra az egészségtudatos táplálkozás népszerűsítése is, a fiatalok edukációja a téma kapcsán. Programjainkról bővebben itt olvashat.

Lidl a környezetért

A Lidl Magyarország számára a környzeti fenntarthatóság nemcsak beszállítói láncában és saját működési folyamatai során, de társadalmi szinten is kiemelten fontos. Felelős vállalatként saját támogatói, edukációs programjaink által is szeretnénk hozzájárulni természeti környezetünk megóvásához. Programjaink bővebben itt olvashat.

NEXT LEVEL MEAT

A kizárólag növényi alapú, húspótló NEXT LEVEL MEAT burgerpogácsa és készítmény 100%-ban karbonsemlegesek, ami azt jelenti, hogy ezen termékek CO2 kibocsátásait nyomon követtük és összesítettük, majd az így kapott értéket klímavédelmi projekt támogatásával ellentételeztük. A termékekről és a projektről bővebben itt olvashat.

Kiadványaink

A Lidl hisz az érintettekkel való felelős és  átlátható kommunikációban az értékesítés során. A vonatkozó területeket illetően számos kiadványunk is készült, melyek segítségével többet tudhat meg a fenntarthatóság melletti elkötelezettségünkről.

Állásfoglalásaink

Állásfoglalásaink áttekintést nyújtanak adott nyersanyagok fenntartható kezelésével kapcsolatos célkitűzéseinkről.

Célok és folyamatok

Célok és folyamatok

Kapcsolódó híreink