Környezetvédelem és energiahatékonyság

ISO 50001 energiamenedzsment rendszer

ISO 50001 energiamenedzsment rendszer

A Lidl Magyarország kiemelt figyelmet fordít az energia- és környezettudatos működésre, és folyamatosan arra törekszik, hogy támogassa az energiatudatos munkavégzést. A vállalat 2015 során elköteleződött az ISO 50001 rendszer és a folyamatos, fenntartható fejlődés mellett, és ennek megfelelően a Dekra Certification GmbH által tanúsított hatékony energiamenedzsment rendszert működteti.

Elektromos autó töltés a Lidl-nél

Elektromos autó töltés a Lidl-nél

A Lidl Magyarország kettő fővárosi áruházánál épített ki elektromos töltőállomást. A környezettudatosság jegyében az áruházlánc Budapesten a János utcai és a Hungária körúti Lidl üzletek parkolóiban alakított ki nagyteljesítményű, magyar gyártásúABB elektromos autótöltő-állomást, amiket állandójelleggel üzemeltet. A vállalat a töltést maximálisan 50 kW teljesítménnyel legfeljebb 1 óráig ingyenesen biztosítja azon vásárlóinak, akik hálózatról tölthetőelektromos autóval érkeznek. A töltőoszlop 3-féle töltőfejjel rendelkezik, így szinte az összes, jelenleg forgalomban lévőhálózatról tölthetőelektromos autótöltését el tudja látni. A töltőoszlop egyidejűleg 2 elektromos autótöltését biztosítja. A vállalat az extra szolgáltatás biztosításával szeretne hozzájárulni a fenntarthatóhazai közlekedés megteremtéséhez, illetve szeretne kedvezni a vásárlóinak, akik időt takaríthatnak meg azáltal, hogy bevásárlás közben tudják autóikat „megtankolni”.

Ökológikus Lidl - az áruházak új generációja

Ökológikus Lidl - az áruházak új generációja

A Lidl a fenntartható építészetért DGNB-védjegy kitüntetésben részesült. Kevesebb fűtési energia, kevesebb CO2-kibocsátás és kevesebb áramfogyasztás egy átlagos élelmiszer-áruházhoz képest: ez az új fejlesztésű műszaki koncepciónknak a mérlege, amely többek között a hűtőpolcainkból származó intelligens hővisszanyerésen és természetes hűtőközegek alkalmazásán alapul.
Továbbá egyedülálló azon szándékunk is, hogy minden új áruházunkat a magas fenntarthatósági normák szerint hozzunk létre.