Klímavédelem Lidl

A jövő útján - Védjük a klímát!

A globális éghajlatváltozás következményei egyre inkább érezhetővé válnak – a Lidl számára is. Élelmiszer-kiskereskedőként részben mi is felelősek vagyunk az üvegházhatású gázok kibocsátásáért, ezért a klímavédelem minden tevékenységünk esetén fontos, termékeink előállításától kezdve áruházaink üzemeltetéséig. Kínálatunkat folyamatosan egyre több klímabarát alternatívával bővítjük. A teljes értéklánc mentén az „elkerülés, csökkentés és kompenzáció” hármasára építünk: működésünk tekintetében ezért fokozatosan természetes hűtőközegekre állunk át, napelemekkel mi magunk állítjuk elő áramigényünk egy részét, a maradékot megújuló energiaforrásokból fedezzük, és a fennmaradó kibocsátásokat pedig a 2022-es üzleti évtől minőségi Gold Standard által tanúsított ellentételezési projektekkel kompenzáljuk.

2020 augusztusában a Scwarz Csoport minden tagvállalata - így a Lidl nevében is - csatlakozott a Science Based Targets Initiative-hoz (SBTi). A teljes ökológiai lábnyom számítását, valamint a karbonlábnyom elemzését követően a Schwarz Csoport átfogó klímavédelmi célokat határozott meg, amelyeket az SBTi hitelesített és hivatalosan is jóváhagyott.

A Lidl vállalásai mögött is elkötelezett és tudományosan megalapozott klímacélok állnak – amelyek a Science Based Target Initiative módszertanához igazodnak. Emellett beszállítóinktól is ambiciózus célokat követelünk meg a klímavédelem terén és ezek elérésében támogatjuk  üzleti partnereinket.

A klímaváltozás a társadalom minden szintjén tetteket követel. Azáltal, hogy olyan klímacélokat tűztünk ki, melyek a Science Based Targets kezdeményezés módszertanán alapulnak, összhangba hozzuk intézkedéseinket az aktuális klímakutatásokkal. Mi, a Lidl-nél komolyan vesszük és kellő alapossággal kezeljük az éghajlatvédelmet, emellett pozitív példát szeretnénk mutatni a klímavédelemben, különösen a saját működésünket illetően.

A klímaváltozás mindannyiunk felelőssége. Ezt a felelősséget a Lidl-nél is vállaljuk – és a klímavédelmet fenntarthatósági stratégiánk központi elemévé tesszük. Azáltal, hogy olyan klímacélokat tűzünk ki, amelyek a Science Based Targets Initiative módszertanán alapulnak, összhangba hozzuk intézkedéseinket az aktuális klímakutatásokkal. Ezzel megmutatjuk, hogy a klímavédelem egy olyan feladat, amelyet a Lidl-nél nagyon komolyan veszünk.

 

Tudta?

A mezőgazdaság - és ezáltal az élelmiszerek előállítása is – globálisan, éves szinten az üvegházhatású gázok kibocsátásának megközelítőleg a negyedéért felelős.

Elkötelezettségünk számokban

%-kal

csökkentjük a működésünkből származó kibocsátásokat 2030-ig minden országban

db

üzletünk parkolójába telepítettünk elektromos töltőállomást

tonna CO2eq kibocsátás megelőzése

2020-2021 között energiahatékonysági intézkedéseink eredményeképpen

%

zöldáram vásárlása teljes üzlethálózatunk, logisztikai központunk, központi irodaházunk számára

2022-re

karbonsemlegesség a célunk (Scope1&2) ellentételezési projektek által

kWh

energiát takarítottunk meg 2020-2021 között energiahatékonysági intézkedéseinknek köszönhetően