Compliance

A Compliance, vagy ahogy magyarul használjuk, a megfelelőség biztosítása ma komplexebb feladat, mint valaha. A globális környezetben folyamatosan nőnek a jogi kihívások. Ezért folyamatosan alakítjuk és adaptáljuk eljárásainkat, rendszereinket a változó jogi környezethez. Azért, hogy a Compliance fontosságát hangsúlyozzuk, vállalatunk alapelvévé tettük a következő szabályt: „Betartjuk a hatályos jogszabályokat és a belső irányelveket”. A Compliance/jogi megfelelés tehát vállalati kultúránk hangsúlyos eleme. Vállalatunk Compliance management rendszert működtet, amely segítséget nyújt vásárlóinknak, üzleti partnereinknek, illetve munkavállalóinknak az egységes és kötelező szabályrendszerünk szerinti eljárásban.

Ahhoz, hogy vállalatunk alapelvét be tudjuk tartani, kiemelkedően fontos számunkra, hogy időben felismerhessük a kifogásolható, nem megfelelő magatartásokat. Ezt akkor tudjuk megtenni, ha a kifogásolható magatartásról bejelentést kapunk. A Compliance vagy megfelelőségi szabályok megsértése akkor állhat fenn, ha egy munkatárs belföldön vagy külföldön a munkaviszonyával összefüggésben a hatályos jogszabályok vagy belső irányelvek megsértésével jár el, illetve ha vele szemben, munkaviszonyával összefüggésben járnak el így.  

Ilyen Compliance szabálysértés például a vesztegetés, a versenyjogi szabályok megsértése, adatvédelemmel kapcsolatos bűncselekmények, vagy a tisztességtelen üzleti gyakorlat.  A Compliance szabálysértések felismeréséhez és azok szakszerű kezeléséhez, illetve megakadályozásához a munkatársaink, vásárlóink és üzleti partnereink segítségére támaszkodunk.

Amennyiben Compliance szabálysértést észlel, különböző csatornákon jelentheti azt a Lidl részére. Mindegy, melyik lehetőséget választja, minden bejelentést szigorúan bizalmasan kezelünk, és az anonim bejelentésre is lehetőséget biztosítunk.

Compliance felelős:

Ha Ön valamilyen Compliance szabálysértést kíván bejelenteni, vagy a Lidl Compliance rendszerével kapcsolatban merül fel kérdése, forduljon bizalommal a Lidl Magyarország Compliance felelőséhez.

Lidl Magyarország Bt.
Compliance/jogi osztály
1037 Budapest, Rádl árok 6.
E-mail: compliance@lidl.hu

Online bejelentő rendszer:

Compliance szabálysértések jelzésére a Lidl Magyarország létrehozott egy online bejelentő rendszert. Minden, a rendszerbe érkező üzenetet a Lidl Magyarország Compliance felelőse dolgoz fel. Az online bejelentő rendszer valamennyi internet hozzáféréssel rendelkező eszközzel elérhető az alábbi linken: tovább az online bejelentő rendszerhez

Bizalmi ügyvéd:

Forduljon bizalommal bizalmi ügyvédünkhöz, dr. Papp Géza Ferenchez, aki felvilágosítást ad a gazdasági és a tisztességtelen üzleti magatartáshoz kapcsolódó bűncselekményekkel, szabálysértésekkel kapcsolatban, amelyek a Lidl számára Compliance szempontból relevánsak.

Dr. Papp Géza minden bejelentést gondosan megvizsgál és amennyiben szabálysértés történt,  továbbítja azt a Lidl Magyarország Compliance felelősének.Bizalmi ügyvédünknek titoktartási kötelezettsége áll fenn. A bejelentő személyes adatai csak kifejezett hozzájárulásával kerülnek továbbításra a Lidl Magyarország felé.

Elérhetősége:

Dr. Papp Géza Ferenc
Telefon: 06-1-453-0538
Mobil: 06-30-942-0194
Fax: 06-1-453-0536
E-mail: drpappgeza@t-online.hu

A Lidl minden Compliance szabálysértéssel kapcsolatos bejelentést gondosan megvizsgál,  bizalmasan kezel, és a bizonyított jogsértések megfelelő módon szankcionálásra kerülnek.

Az online-bejelentő rendszert a jogi megfeleléssel kapcsolatos tényállások bejelentésére hoztuk létre (pl. versenyjogi, vesztegetéssel kapcsolatos, vagy egyéb, a vállalat jogszerű működését befolyásoló bűncselekmény vagy szabálysértés). Kérjük legyen figyelemmel arra, hogy más jellegű észrevételeket itt nem tudunk fogadni. Ezeket kérjük az Ügyfélszolgálatra juttassa el