Biodiverzitás tiszteletben tartása Lidl

A jövő útján - Az érintetlen természetért!

A jól működő és stabil ökoszisztéma alapja a fajok sokfélesége – amely ellenállóbbá is teszi azt a kívülről érkező változásokkal (pl. a klímaváltozással) szemben. A biodiverzitás emellett a sokoldalú kínálatot is lehetővé teszi. Ha ez veszélybe kerül, az a termékeink hozzáférhetőségére és minőségére is hatással van. A biológiai sokféleség csökkenésének egyik fő oka a jelenlegi mezőgazdasági gyakorlatok. Vállalatként ezért felelősséget vállalunk saját működésünkért és teljes ellátási láncunkért. Már azáltal, ahogyan nyersanyagainkat és termékeinket beszerezzük vagy előállítjuk és ahogyan áruházainkat kialakítjuk, hozzájárulhatunk az állat- és növényfajok sokszínűségének, valamint a védelemre érdemes élőhelyeknek a megőrzéséhez.

A Lidl-nél ezért támogatjuk a biológiai sokféleség védelmét és fenntartható használatát.

A biodiverzitás védelme iránti átfogó elkötelezettségünkről beszerzési politikánkat összefoglaló dokumentumunkban találhat további információt.

Az átfogó élelmiszer-kínálat biztosítása csak azért lehetséges, mert a természet biztosítja számunkra a szükséges erőforrásokat. A biodiverzitásra ezért létfontosságú értékként tekintünk – az emberek és tevékenységeink számára is.

Tudta?

A Greenpeace szerint az eredetileg őserdővel borított területeknek világszinten már csak 20%-a maradt meg. Percenként 42 focipályányi esőerdőt irtanak ki.

Elkötelezettségünk számokban

2025 végéig

csökkentjük a virágföld tőzegtartalmát a fontos, egyedülálló élettérnek minősülő lápos területek védelme érdekében. Maximum 50%-os tőzegtartalmat hagyunk, ahol lehet teljes mértékben elhagyjuk a tőzeget és helyettesítő anyagokat használunk.

2025-re

a szállítási láncok erdőirtástól, átalakítástól és kizsákmányolástól mentesek lesznek a mezőgazdasági földterületeken. A középpontban olyan nyersanyagok állnak, amelyek világszinten egyre inkább veszélyeztetik a természetes ökoszisztémákat.

%

tanúsított kritikus nyersanyagokat használunk 2025-re – amivel hozzájárulunk a környezetbarátabb termesztési feltételekhez.

%-a

Növény-és virágkínálatunknak tanúsítottan fenntartható forrásból származik.

%-a

saját tárgyalású zöldség-gyümölcs kínálatunk tanúsítottan fenntartható forrásból származik.

%-a

a zöld, fekete és rooibos időszakos teakínálatunknak 2021-ben tanúsítottan fenntartható forrásból származott.

Intézkedéseink a biodiverzitás védelme érdekében

Publikációink a biodiverzitás témakörében