Átláthatóság a Lidl Non-Food beszállítói láncában

Átláthatóság a Non-Food beszállítói láncban

Termékeinket a világ minden tájáról szerezzük be beszállítóinktól. Saját márkás termékkínátunkat tekintve szorosabban tudunk együttműködni gyártóinkkal a felelősségteljesebb gyártási módszer előmozdítása érdekében. Ahhoz, hogy tudjuk, hol és hogyan készítik a termékeket, fontos, hogy ismerjük az üzleti partnereinket. Ezenfelül vásárlóink is egyre inkább kérnek információkat a termékeink eredetéről és előállítási módjairól.

Beszállítóink a Non-Food szektorban

Célunk, hogy teljesítsük vásárlóink elvárásait, az átláthatóság iránti saját követelményünkkel együtt. Ezzel összefüggésben közzétesszük beszállítói listáinkat a megfelelő információkkal a teljes Non-Food kínálatunkat tekintve, a textiltermékekre, cipőkre, valamint játékokra, sporteszközökre és kerti bútorokra vonatkozóan. Hasonlóan, mint az egész iparág, a Lidl nem élelmiszeripari szortimentjének nagy részét az ázsiai országok, például Banglades vagy Kína független gyártóitól szerzi be. Az ezekben az országokban elért figyelemreméltó haladás és gazdasági növekedés ellenére a társadalmi és környezeti feltételek eltérőek. Ezért különös figyelmet fordítunk az elismert minimumszabványok  alkalmazására.

A Lidl például biztosítja, hogy a saját márkás non-food termékeinek minden gyártóhelyét független és helyi szakértők rendszeresen ellenőrizzék az elismert BSCI vagy SA 8000 szabványoknak megfelelően, ezenfelül törekszik a feltárt fejlesztési igényeknek is eleget tenni.  

További információk