Etikus működés a Lidl-nél

A jövő útján – A fair és tisztességes együttműködés érdekében

A megbecsülés, a méltányosság, valamint az emberi jogok tiszteletben tartása és az állatjóléti szabványok betartása a jóegyüttműködés mércéje. Számunkra tehát a méltányosság  a jobb életkörülmények biztosítását jelenti, ezért egy olyan környezet megteremtésére törekszünk , amelyben védjük az emberi jogokat, támogatjuk a sokszínűséget és az integrációt, tisztességes fizetést garantálunk, lehetővé tesszük a munka és magánélet összeegyeztethetőségét és elősegítjük a különböző állatfajoknak megfelelő állattartást.

A Lidl-nél javítjuk a működésünk által érintett emberek élet- és munkakörülményeit és közösen dolgozunk az állatjólét növeléséért.

A méltányosság azt jelenti számunkra, hogy az embert helyezzük a középpontba – a munkavállalóinktól kezdve az ellátási láncaink minden résztvevőjével bezárólag. Elkötelezettségünknek az is része, hogy aktívan teszünk az állatjólét érdekében a teljes ellátási lánc mentén.

Tudta?

A világ népességének több mint 10%-a mélyszegénységben él. A kétharmaduk a mezőgazdaságban dolgozik.

Elkötelezettségünk számokban

Közel 84 tonna állateledellel támogattuk

a menhelyi kisállatokat Telitálka kampányunk keretében 2016 óta

%-ban megegyezik

az átlagos női alapilletmény és pótlékok aránya a férfiak átlagos alapilletményéhez és pótlékaihoz viszonyítva minden munkavállaló esetében.

170 magyar beszállító 726 terméke

jutott el 28 Lidl-országba támogatásunkkal 2021-ben

%-osan áltátható beszállítói láncok

2021 óta közzétesszük honlapunkon a saját márkás non-food, textil és cipő termékeink gyártóhelyeit

Összesen több mint 450 millió Ft értékben

nyújtottunk támogatást többek között élelmiszer és nem élelmiszer jellegű adományok formájában 2021-2022-ben

Intézkedéseink az etikus működés érdekében

Egyéb intézkedéseink

textil

Intézkedések a non-food területet illetően

Ezen túlmenően, a non-food üzletágunkban transznacionális minimumszabályokat fogalmaztunk meg bizonyos állati termékek beszerzésére. Többek között nélkülözzük a valódi szőrme használatát, az egzotikus vagy védett állatokból származó bármely termékkomponenst, valamint a gyapjút. Termékeinkhez kizárólag báránybőrt használunk, amely az élelmiszeripar mellékterméke. A tollpihék mentesek az élő kopasztástól, és fenntartható a DOWNPASS szabvány szerint.

Publikációink az etikus működéshez kapcsolódóan

tbd