Beszállítóknak

Beszállítóinknak

Lidl a magyar beszállítókért

A Lidl Magyarország számára kiemelten fontosak a hazai értékek, ezért 2013 márciusában elindítottuk a „Lidl a magyar beszállítókért” programot, azzal a céllal, hogy még több magyar beszállítótól származó terméket kínálhassunk vásárlóinknak, és még több hazai beszállítóval tudjunk együttműködni.

Ennek eredményeként az indulást követő két évben 1700 féle hazai beszerzésű termékkel gazdagodott a szortiment, 154 új magyar taggal bővült a beszállítói hálózat, a hazai beszerzésű termékek forgalma pedig 45 százalékkal magasabb, mint a program indulását megelőzően. Büszkék vagyunk arra, hogy a hazai áruházainkban közel 60%-os a hazai beszerzésű termékek aránya, a célunk azonban ezt a számot még tovább növelni.

Magyar beszállítóinknak - az áruházak nyújtotta ismertség mellett - lehetőséget biztosítunk arra is, hogy termékeik külföldi Lidl áruházak polcaira is eljussanak, ezáltal új, nemzetközi piacok nyílhatnak meg előttük.

Lidl Akadémia Plusz 2020

A hazai termelők támogatására és beszállítói partnerkörének további bővítésére a Lidl Magyarország ’Lidl Akadémia Plusz’ néven komplex edukációs programot indít. A képzés középpontjában a leendő partnerek fejlesztése áll, ahol a programba becsatlakozó piaci szereplők nemcsak a szektorra koncentráló szakmai előadásokon és fórumokon vehetnek részt, hanem a képzés részeként a piacon egyedülálló beszállítói kézikönyvet is kézhez kapnak.

A most útjára indított Lidl Akadémia Plusz a „Lidl a magyar beszállítókért” program részeként egy olyan komplex szolgáltatást nyújtó többlépcsős edukációs program, ahol a beszállítói partnerek közel egy év alatt négy, a friss árucsoportok egyes termékköreire - úgy, mint a hús és húskészítmények, pékáruk és sütőipari termékek, tej és tejtermékek, valamint zöldség-gyümölcs - fókuszáló szakmai előadásokon vehetnek részt és személyesen egyeztethetnek a piac képviselőivel, tehetik fel kérdéseiket az őket érintő és érdeklő témákban.

A program újdonsága az a közel 80 oldalas, gyakorlati szempontok alapján készült átfogó szakmai kiadvány, azaz a Lidl beszállítói kézikönyv, amely abban nyújt segítséget a leendő partner számára, hogyan válhat egy országos lefedettséggel rendelkező áruházlánc partnerévé. Kitér a termékajánlatra, az árazásra, az adminisztratív teendőkre, de akár a hatékonyság növelésére is. Mindezeken felül a heti rendszerességgel megjelenő hírlevélben a friss áruk piacát érintő aktuális kérdésekről is elsőkézből tájékozódhatnak, hogy az így szerzett tudás és támogatás révén minél értékesebb és felkészültebb beszállítói legyenek az áruházlánc számára.

Úgy gondoljuk, hogy a hazai termelők számára az egyik legjobb stratégiai együttműködési lehetőség, ha a jelenleg 185 áruházat magában foglaló országos lefedettséggel rendelkező Lidl áruházlánc beszállítóinak mondhatják magukat, hiszen a hosszútávú kapcsolat stabil bevételi forrást és folyamatos fejlődési lehetőséget biztosít számukra. A Lidl Akadémia Plusz olyan többlépcsős edukációs platform, ahol a magyar kis- és középvállalatoknak lehetősége adódik arra, hogy megszerezzék az ehhez szükséges megfelelő tudást és kapcsolatrendszert. Célunk, hogy a hazai kiskereskedelmi szektor meghatározó szereplőjeként támogassuk a magyar beszállítókat és elősegítsük a hazai élelmiszeripar önellátásának képességét.” – mondta Tőzsér Judit a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

 

Miért legyen beszállító?

Lidl a magyar beszállítókért

  • országos piacot biztosítunk beszállítóinak,
  • kiszámítható, korrekt partnerséget nyújtúnk,
  • partnerek vagyunk a kapacitásnövelésben és a fejlődésben,
  • hosszú távon gondolkodunk,
  • lehetőséget biztosítunk a kis-és középvállalkozások számára, hogy tovább bővüljenek, nagyobbakká váljanak, ezáltal működésük kiszámítható és stabil legyen,
  • a nemzetközi piacra lépés lehetőségét kínáljuk: beszállítóink csatlakozhatnak a Lidl nemzetközi hálózatához, mely magában foglalja a lehetőséget, hogy a sikeres magyarországi együttműködést követően termékeik megjelenhessenek más országok Lidl áruházainak polcain is.

Minőségbiztosítás

A Lidl részére történő beszállítás feltétele elsődlegesen az IFS (Higher level) szabvány követelményei szerint tanúsított minőségirányítási rendszer működtetése, azonban a Lidl a BRC (Grade A) vagy az FSSC tanúsítványokat is elfogadja.
A rendelkezésre álló tanúsítványoktól függetlenül a Lidl megbízásából független, akkreditált tanúsító szervezetek előre be nem jelentett auditokat hajtanak végre a beszállító minden olyan telephelyén, ahol a Lidl részére sajátmárkás élelmiszer-előállítást végeznek. Az auditok gyakoriságát a Lidl élelmiszerbiztonsági kockázatelemzés alapján határozza meg.

Auditok a Lidl-nél

A Brit Kiskereskedelmi Konzorcium (BRC) Globális élelmiszer-biztonsági szabványát (Global Standard for Food Safety) azért fejlesztették ki, hogy egységes követelményeket támasszon a brit kiskereskedőknek beszállító élelmiszeripari cégek számára.
A BRC szabványban szereplő követelmények kapcsolódnak a dokumentált minőségirányítási rendszerhez és a HACCP rendszerhez, amelyet részletes előfeltétel-programok támasztanak alá, melyek részét képezik a GMP (Jó Gyártási Gyakorlat), a GLP (Jó Laboratóriumi Gyakorlat) és a GHP (Jó Higiéniai Gyakorlat) követelményrendszerek. A szabvány kiterjed a termékbiztonságra, valamint előírja az üzemi környezeti előírások, termékek, folyamatok és emberi erőforrás ellenőrzését.

Az FSSC 22000 (Food System Safety Certification) az élelmiszergyártók számára készült legújabb, átfogó élelmiszerbiztonsági irányítási rendszerszabvány, amely teljes mértékben integrálja az ISO 22000 szabványt, a szektor-specifikus előfeltételi programokat (PRP-ket), a HACCP-t és a CODEX alkalmazási lépéseit, kiegészülve a PAS 220 előírásaival.
Az FSSC 22000 nemzetközileg elismert szabvány segítségével a gyártók több globális kiskereskedelmi vállalkozás és nagy sajátmárkás élelmiszeripari társaság követelményeinek is eleget tudnak tenni.

Az IFS (International Featured Standards) Food szabványt német, francia és olasz kiskereskedelmi vállalatok hozták létre azzal a céllal, hogy egységes minőségi követelményeket érvényesítsenek a beszállított sajátmárkás termékekkel szemben. A követelményrendszer átfogja az élelmiszer-előállítás teljes folyamatát. Következetes és átlátható ellenőrzési rendszerként célja a folyamatok optimalizálása és a fokozott élelmiszerbiztonság, valamint nagy hangsúlyt fektet a HACCP, a higiénia és minőségirányítás előírásaira.

Adatvédelmi tájékoztató üzleti partnereknek

Jelen fejezet akkor érvényes, ha Ön kapcsolatba lép velünk, egymással tárgyalásokat kezdeményezünk, folytatunk vagy  szerződéses kapcsolatba kerülünk és ezzel összefüggésben személyes adatok kerülnek átadásra, kezelésre. A jogalapot jelen esetben is a GDPR (általános adatvédelmi rendelet) biztosítja. Hogy pontosan milyen adatok is kerülnek kezelésre, feldolgozásra, azt minden esetben az adott szolgáltatás, szerződéses jogviszony határozza meg. Ettől függ az is, hogy jelen fejezet mely része vonatkozik az Önnel fennálló adatkezelésre.

Informationen über die Datenverarbeitung

Wir informieren Sie, dass Lidl Magyarország Bt. (1037 Budapest, Rádl árok 6) als Verantwortlicher (nachfolgend: Verantwortlicher) wegen den Vertragsverhältnis zwischen Verantwortlicher und Ihre Gesellschaft oder von Ihnen vertretene Unternehmen folgende personenbezogene Daten verarbeitet: vollständige Name, Arbeitsplatz, Organisationseinheit, Position, E-Mail-Adresse des Arbeitsplatzes, Telefonnummer des Arbeitsplatzes der Vertreter, Kontaktpersonen und andere natürliche Personen (zusammen: Betroffene).

Information on processing of personal data

We hereby inform you, that within the contractual relationship between Lidl Magyarország Bt. (1037 Budapest, Rádl árok 6.) and Yourself, or the organization represented by You, Lidl, as data controller (hereinafter: Controller) processes personal data belonging in the following categories: Full name, workplace, department, position, work e-mail and work phone number of representatives, contact people and other natural persons.

Kapcsolat

Beszállítói aloldalunkat azért hoztuk létre, hogy leendő partnereink számára könnyedén elérhetőek legyünk. A különböző menüpontokat böngészve Ön is megtudhatja, hogyan válhat a Lidl beszállítójává. S amennyiben az együttműködés mellett dönt írjon a beszallito@lidl.hu e-mail címre, ahol biztos lehet abban, hogy bemutatkozó anyaga célzottan jut el hozzánk, egyenesen az illetékes beszerző asztalára.

E-mail: beszallito@lidl.hu