Nyilatkozat az emberi jogok tiszteletben tartásáról

Nyilatkozat az emberi jogok tiszteletben tartásáról

Napi szinten világszerte több millió ember vesz részt olyan élelmiszerek és termékek gyártásában, amelyeket aztán számtalan élelmiszer-kiskereskedő, például a Lidl polcain értékesítenek.

A kormányzatok mellett a vállalatok felelőssége az emberi jogok feltétel nélküli betartása globális ellátási láncaikban, és annak biztosítása, hogy ez közvetlen üzleti kapcsolataik során, a gyakorlatban is megvalósuljon. Ezért mi a Lidlnél üzleti partnereinkkel együtt, az ellátási lánc teljes területén szorgalmazzuk az emberi jogok tiszteletben tartását.

Ezeknek az alapvető jogoknak a tiszteletben tartása és védelme a vállalati felelősségvállalásunk része. Ezirányú törekvéseinkben olyan nemzetközileg érvényes keretrendszerekben meghatározott elvek vezérelnek minket, mint az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, az ENSZ üzleti és emberi jogokra vonatkozó irányelvei és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) alapvető munkaügyi normái.

Hisszük, hogy vállalati sikerünk azon alapul, hogy tisztességesen, korrekt módon bánunk egymással. A Lidlnél ezért az embertársainkért és a társadalomért való felelősség vállalati alapelveink szerves része.

A Schwarz csoport tagjaként a Lidl Magyarország is elkötelezett az emberi jogok védelme és tiszteletben tartása mellett. Ezzel kapcsolatos, az egész Schwarz csoportra érvényes elvi nyilatkozatunkat itt találja.