Lidl Beszállítói Akadémia

Lidl Beszállítói Akadémia

Háttérinformáció

2016-os elindítása óta közel félezer kis- és középvállalat összesen 719 képviselője vett részt a diszkontlánc „Lidl Beszállítói Akadémia” elnevezésű rendezvénysorozatán. Ezeken az eseményeken a hazai termelők és beszállítók a szakmai szervezetek képviselőinek segítségével pontos képet kaphattak az egyes területek helyzetéről, a fejlődési lehetőségekről, valamint közvetlenül egyeztethettek a Lidl munkatársaival, hogy miként válhatnak az áruházlánc beszállítóivá.

Lidl Beszállítói Akadémia

Eredmények

A Lidl Beszállítói Akadémia indulása óta összesen tíz rendezvény valósult meg, ahol egy-egy adott iparág aktualitásait az adott piacot a legjobban ismerő szakértő előadók vázolták fel.

A Lidl célja egy olyan fórum megteremtése volt, ahol a résztvevők kötetlenebb formában tájékozódhatnak lehetőségeikről, releváns információkat kaphatnak a saját termékükre jellemző piaci trendekről, illetve helyben megvitathatják a felmerült kérdéseket. A Lidl számára fontos volt az is, hogy ezen a fórumon a résztvevők tudatában legyenek a jogszabályi hátterekkel, a piaci lehetőségekkel, és tájékoztatás kapjanak az áruházláncról is, mint termékeik lehetséges átvevőjéről. Az elmúlt években a bio és a prémium élelmiszerek, a szépségápolási, a zöldség-gyümölcs és csomagolt magvas termékek, a tisztítószerek, valamint a friss húsok köré szerveződtek az előadások.

A rendezvényeken három év alatt közel 500 beszállító, illetve potenciális partner vett részt, melynek eredményeként további termékekkel bővülhetett a Lidl áruházak hazai áruk köre.

A Beszállítói Akadémia sorozat a „Lidl a magyar beszállítókért” programjához kapcsolódik, amelynek célja, hogy növelje az áruházlánc termékei körében a hazai áruk arányát, és támogassa a hazai termelők itthoni, illetve nemzetközi jelenlétét. A programnak köszönhetően mára több, mint 3000 hazai beszerzésű termék közül válogathatnak a vásárlók, a hazai áruk pedig jelentős közel 60 százalékos arányban vannak jelen az áruházlánc polcain.

„A hazai áruk forgalmazása, ezáltal a magyar beszállítókkal való együttműködés mindig is fontos volt a vállalat számára. Célunk, hogy jó minőségű hazai beszerzésű termékeket kínáljunk a vásárlóinknak, és megbízható üzleti partnerként álljunk a magyar termelők mellett, mindezzel támogatva a hazai gazdaság fejlődését és versenyképességét” – tette hozzá Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A LIDL BESZÁLLÍTÓI AKADÉMIA ÁLLOMÁSAI

2018

BIO ÉS MENTES NAP

  • 2018. 05. 29. – Miskolctapolca, Avalon Resort&SPA
  • Tematika: bio, glutén- és cukormentes termékek

PRÉMIUM NAP

  • 2018. 10. 10. – Budapest, Park Inn by Radisson
  • Tematika: prémium termékek

2017

SZÉPSÉG NAP

  • 2017. 05. 04. – Noszvaj, Tündérkert Hotel
  • Tematika: hajápolás, fürdő, tusfürdő, szappanok, krémek, tejek, dekoratív kozmetika, dezodorok, illatszerek, parfümök, after shave-ek, fogápolási eszközök, borotválkozó szerek, naptejek, babykozmetika

A HAZAI FÖLD TERMÉSEI NAP

  • 2017. 06. 20. – Miskolctapolca, Avalon Resort & SPA
  • Tematika: Zöldség, gyümölcs, friss levek, aszalványok és szárított termékek, magvak

TISZTASÁG NAP

  • 2017. 09. 20. Zsámbék, Szépia Bio & Art Hotel ****
  • Tematika: Tisztítószerek, mosószerek, háztartási vegyi áru

A MAGYAR HÚS ÍZEI NAP

  • 2017. 11. 07. – Noszvaj, Oxigén Hotel
  • Tematika: Sertés, marha, baromfi, hal

2016

FRISS NAP

  • 2016. 05. 09. - Balatonalmádi, Ramada AURORA Hotel & Resort Lake Balaton
  • Tematika: Vörös hús, fehér hús, tej és tejtermékek, pékáruk

VITALITÁS NAP

  • 2016. 06. 28. – Kóspallag, Szent Orbán Erdei Wellness Hotel****
  • Tematika: Zöldség-gyümölcs (friss és fagyasztott), biotermékek, gyümölcslevek, ásványvizek, cereáliák, aszalványok, funkcionális termékek

IMPULZÍV NAP

  • 2016. 09. 21. – Tata, Gottwald Hotel
  • Tematika: Édesipari termékek, snackek, kulináris termékek, szénsavas üdítők, alkoholos italok

BÁZIS NAP

  • 2016. 12. 12. – Zsámbék, Szépia Bio & Art Hotel ****
  • Tematika: Malomipari termékek, sütési, főzési alapanyagok, tojás, tészta, porok és fűszerek, szószok, konzervek, lekvárok, étkezési olajok