NAK piactér

NAK Piactér

SEGÍTŐ KEZET NYÚJT A LIDL A MAGYAR TERMELŐKNEK

A Lidl Magyarország az elsők között csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAK Piactér elnevezésű platformjához, melynek célja, hogy összekapcsolja a nehéz helyzetbe került magyar kistermelőket, élelmiszer-előállítókat a kereskedői oldallal, ezáltal támogatva a hazai termékek értékesítését, a munkahelyek megőrzését.

A Lidl évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minél több, a fogyasztói igényeknek megfelelő, magas minőségű, hazai termékeket kínáljon vásárlói számára, ennek köszönhetően kínálatának közel 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.

A járványhelyzet során bevezetett korlátozások miatt sok élelmiszertermelő, -előállító, valamint kistermelő részben vagy egészében elveszítette termékeinek piacát. A NAK Piactér online vállalkozói (B2B) platformja őket hivatott segíteni azáltal, hogy összekapcsolja a piaci keresletet a kínálattal.

 

NAK piactér

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője elmondta: „A Lidl Magyarország az elsők között csatlakozott ehhez a platformhoz. Évek óta kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a kínálatunkban minél nagyobb arányban jelenjenek meg a magyar árucikkek, valamint megbízható üzleti partnerként álljunk a magyar kistermelők mellett, mindezzel hozzájárulva a magyar gazdaság stabilitásához, fejlődéséhez, versenyképességéhez. Bízunk benne, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően újabb együttműködésekre kerülhet sor és együttes erővel mihamarabb túljuthatunk ezen a nehéz időszakon.