Adományainkkal segítünk Lidl

Adományainkkal segítünk

Adományaink több ezer rászorulóhoz jutnak el

A társadalmi felelősségvállalás vállalatunk számára működési folyamatokon átívelő stratégiai elem, kezdeményezéseinkkel igyekszünk értéket teremteni azokban a közösségekben, ahol működünk. A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a magyar családok támogatását, ezért társadalmi felelősségvállalási programunk elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekekre és családjaikra fókuszál. Hivatalos támogatóként segítjük partnerszervezeteinket jótékonysági programjaik megvalósításában. A felajánlott adományaink a legszegényebb településeken élő családoknak országszerte nyújtanak segítséget többek között élelmiszerek, ruhaneműk és különféle használati tárgyak formájában.

 

Új, elektromos kórházi ágyak a Semmelweis Egyetem Alapítványnak

Pilos adománygyűjtő kampány Lidl

Sikeresen zárult adománygyűjtő kampányunk

A Lidl Magyarország évek óta elkötelezett a kórházi ápolásra szoruló beteg gyermekek egészséges étkeztetése, közvetve pedig gyorsabb felépülése mellett. Magas minőségű termékkínálatával és a vásárlókat megszólító edukációs kampányaival folyamatosan az egészségtudatos táplálkozás előmozdításán dolgozik.

Az adománygyűjtő kampányunk keretében a Lidl Magyarország minden eladott Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tej árából 5 Ft-ot a Semmelweis Egyetem Alapítványnak ajánlottuk fel, az összegyűjtött adományt pedig az akció végén megdupláztuk.

 

Kórházi ápolásra szoruló gyermekek egészségesebb étkeztetését segítjük

Heim Pál támogatás Lidl

Éves szinten közel 100 millió forint értékű élelmiszert adományozunk

A Lidl Magyarország, mint a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány hivatalos támogatója elkötelezett a gyermek közétkeztetés minőségi javításában. Ennek eredményeképpen az áruházlánc éves szinten közel 100 millió forint értékű élelmiszer adományozásával segíti a kórházi ápolásra szoruló gyermekek és az őket kísérő szülők egészséges étkeztetését.

A támogatás minden élelmiszercsoportra kiterjed a gabonatermékektől a friss zöldség, gyümölcsön vagy tej-és tejkészítményeken keresztül a friss húsokig bezárólag, a kiszállításról is a Lidl gondoskodik. Az Alapítvány célja az Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet fejlesztése, ahol havonta kb. 3000, évente kb. 35 ezer kórházban fekvő beteg gyermeket gyógyítanak meg és látnak el a gyermekeket kísérő szülőkkel együtt.

Élelmiszermentéssel a hátrányos helyzetűekért

élelmiszermentés Lidl

Több ezer rászorulót támogatunk a mentett élelmiszerrel

A Lidl Magyarroszág nagy hangsúlyt fektet az élelmiszerpazarlás visszaszorítására, az értékesítésből kivont, de fogyasztásra alkalmas élelmiszerekkel pedig a partnerszervezetei közreműködésével havonta több tízezer rászoruló élelmezéséhez járul hozzá.

Az élelmiszermentés melletti elkötelezettségünket mutatja az is, hogy a kiskereskedelmi láncok közül elsőként 2021-ben új akcióba kezdtünk. Felelős vállalatként a nyári kitelepüléseinken keletkezett élelmiszerfelesleget azóta éves szinten, partnerszervezeteink közreműködésével több száz nehéz körülmények között élő rászorulónak adományozzuk.

2016 óta támogatjuk a menhelyi állatokat

A Lidl Magyarország 2016-ban indította el Telitálka kezdeményezését, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segíthessen a hátrányos helyzetben élő, nehéz sorsú állatokon. Az évről-évre megújuló kampány egyik fontos eleme a vállalat társadalmi felelősségvállalásának, hiszen a felelős állattartás mindannyiunk kötelessége.

A program sikerét mutatja, hogy az elmúlt években vásárlói összefogással a Budaörsi Állatmenhely, a NOÉ Állatotthon és a REX Kutyaotthon kis lakóit támogatta az áruházlánc közel 84 tonna mennyiségű minőségi állateledellel. Bízunk benne, hogy ezzel a segítséggel még több kisállat kap esélyt az örökbefogadásra, hogy szerető környezetben élhessenek.