adománygyűjtő kampány Lidl

Együtt a hazai egészségügyi ellátásért

Sikerrel zárult adománygyűjtő kampányunk

Lidl adomány Semmelweis Egyetem

Mintegy 38 millió forint támogatást nyújtunk a Semmelweis Egyetem Alapítvány számára

Csaknem 38 millió forintot gyűjtött a Lidl Magyarország a vásárlókkal közösen a Semmelweis Egyetem Alapítvány javára. A 2021. október 25-től 2022. január 3-áig tartó kampány során a vállalat minden eladott Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tej árából 5 Ft-ot az alapítványnak ajánlott fel, és az összegyűlt adományt az akció végén megduplázta. A Semmelweis Egyetem Alapítvány számlájára érkező 37 787 820 forintból elektromos kórházi ágyakat vásárolnak majd.
Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke elmondta: „Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy adománygyűjtő kampányunkhoz ilyen sokan csatlakoztak és köszönjük vásárlóinknak, hogy hozzájárultak kezdeményezésünk sikerességéhez. Büszkeség számunkra, hogy ezzel a közel 38 millió forinttal segíthetjük a hazai egészségügyi ellátást.”
Dr. Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetét fejezte ki a több mint két hónapig zajló adománygyűjtő kampány ötletéért és megvalósításáért a Lidl Magyarországnak és a magyar vásárlóknak is. Hangsúlyozta, hogy a Semmelweis Egyetemnek hazánk, illetve a régió vezető orvos- és egészségtudományi felsőoktatási intézményeként küldetése, hogy a betegellátás terén a legmagasabb színvonalat képviselje.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

Elektromos betegágyakkal a korszerűbb egészségügyi ellátásért

kórházi ágy

Modern kórházi ágyak a korszerű terápiás elvek szolgálatában

A mozgásképtelen vagy mozgásukban akadályozott betegek sok esetben a nap 24 óráját a betegágyban fekve töltik, ezért különösen fontos, hogy a kórházi ágy a korszerű terápiás elveknek megfelelő legyen. Az adománygyűjtő kampány jóvoltából a Semmelweis Egyetem olyan modern, elektromotorral felszerelt, 1-1,5 millió forint értékű ágyakat szeretne beszerezni, amelyek magassága, háttámlája és lábvége is külön-külön állítható a beteg testmagasságához, személyre szabott terápiájához igazítva. Így biztosítva a kényelmes és biztonságos fekvést, illetve segítve a felülést, felkelést, míg a többrétegű matracok csökkentik a hosszabb ideig tartó fekvés során kialakuló felfekvés kialakulásának veszélyét. A betegek biztonságát előtérbe helyező, leereszthető, különleges kialakítású védőkorlátok is növelik az ellátás színvonalát, segítik az ápoló személyzet munkáját többek között a páciensek könnyebb mozgatása révén, ami különösen nagy súlyú vagy nehezen fordítható betegek mosdatáskor, illetve gyógytorna során hasznos.  A fékekkel ellátott, gördülő kerekek megkönnyítik a beteg szállítását, az ágyak elforgatását, illetve mozgatását nemcsak a kórtermekben, hanem az intézményen belül is.

A Semmelweis Egyetemről és alalpítványáról

Semmelweis Egyetem Alapítvány

Fejlesztésekkel a korszerűbb egészségügyi ellátásért

A Semmelweis Egyetem az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézménye, ahol havonta mintegy 200 ezer járóbeteg és csaknem 12 ezer fekvőbeteg esetet kezelnek. 2019-ben az intézményben 94 ezer fekvőbeteg 140 ezer esetét és 380 ezer járóbeteg 2,4 millió esetét látták el, amely a magyar lakosság egészségügyi ellátási szükségleteinek körülbelül 4%-át jelenti.

A Semmelweis Egyetem Alapítványt 1992-ben dr. Szentágothai János és dr. Ribári Ottó alapította. A közhasznú tevékenységeket folytató, közfeladatokat ellátó szervezet elsődleges célja az oktatás és az egészségügyi ellátás támogatása eszközbeszerzések, infrastrukturális fejlesztések és hallgatói ösztöndíjak létrehozása által.