Ön hogyan tudja?
A só- és cukorfogyasztás kapcsán számos nézet és vélemény forog a köztudatban, főként az egészségtudatos táplálkozás, a betegségek megelőzésének vonatkozásában.
MINDEN NAPRA EGY JÓ TANÁCS
Válasszuk az egészségestudatos táplálkozás útját! Itt áll a hét minden napjára egy jótanács, melyeket ha megfogadunk, egy kis odafigyeléssel már tettünk lépéseket az egészségünkért.
- Válasszuk a kevesebb sót tartalmazó termékeket, az otthoni főzésnél só helyett használjunk zöldfűszereket.
- Együnk rostdúsabb élelmiszereket, melyek segítenek a testsúly karbantartásában, hosszabb ideig okoznak jóllakottság-érzetet.
- 4 adag (40 dkg) zöldség és gyümölcs ajánlott a napi étrendben. 1 db alma, narancs vagy körte elfogyasztásával már 1 adagot teljesítettünk.
- Minden nap együnk színesen! Válasszuk a piros, narancs és sötétzöld színű zöldségeket, gyümölcsöket, melyek fontosak egészségünk megőrzésében.
- A light termékekre jellemző, hogy kevesebb zsiradékot vagy kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaznak, ezért az energiaszegény étrendbe jól beilleszthetők.
- Ha édességet szeretnénk, válasszunk gyakrabban tejjel, tejtermékkel, gyümölcsökkel készült finomságot.
- Naponta fogyasszunk savanyított tejtermékeket (pl. sajtot, túrót, kefirt, joghurtot), válasszuk a kisebb zsírtartalmúakat.