Nagy sikerrel zárult a Lidl órarendtervező versenye

Több mint 700 terv érkezett a mozgást népszerűsítő pályázatra

Budapest

Nagy sikerrel zárult a Lidl Magyarország általános iskolásoknak meghirdetett mozgást népszerűsítő órarendtervező versenye, melynek keretében több mint 700 terv érkezett. Az FTC Kézilabda Szakosztály közreműködésével a diszkontlánc hatékony gyakorlatsorból álló heti edzéstervet is ajánlott a diákoknak a rendszeres testmozgáshoz.

A Lidl Magyarország felelős vállalatként kiemelten fontosnak tartja az egészséges életmód népszerűsítését, melynek a tudatos táplálkozás mellett a rendszeres mozgás is nélkülözhetetlen része.  Ebből kifolyólag, az idén immáron harmadik alkalommal életre hívott órarendtervező versenyét Mozgásra fel! jeligével indította el az áruházlánc, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a sport fontosságára. A figyelemfelhíváson túl a hatékony, egymásra épülő 45 perces gyakorlatsorokkal kézzelfogható segítséget is igyekezett nyújtani a tanulóknak a Lidl. A törekvés sikerét mutatja, hogy a versenyben résztvevők visszajelzései alapján a 606 általános iskolás 4405 órát mozgott heti szinten, ami átlagosan napi 1 óra aktív testmozgást jelent. Kedvenc sportágként a fiúk többsége a focira szavazott, míg a lányok körében a tánc volt a legnépszerűbb.

Az órarendtervező játékra 159 iskolából összesen 710 pályamunka érkezett, melyek közül a szakmai zsűri Pintér Piros Hajnal (7. a osztály, Budapest XIII. Kerületi Tomori Pál Általános Iskola) alkotását, a közönség pedig 687 szavazattal Molnár Máté (3. a osztály, Bolyky Tamás Általános Iskola) órarendtervét tartotta a legjobbnak. A díjazott munkák alapján készül el az áruházlánc 2021/2022-es tanévre szóló órarendje, melyet a nyár folyamán ajándékként kapnak a gyermekek az ország minden Lidl áruházában. A nyertesek egy értékes tablettel és 30 000 forint értékű Lidl utalványkártyával is gazdagabbak lettek.

A Lidl Magyarország elkötelezett az egészséges életmód mellett, számos intézkedésünkkel igyekszünk hozzájárulni az egészségtudatosság előmozdításához. Örülünk, hogy ezúttal is ilyen sok órarendterv érkezett a gyermekektől és bízunk abban, hogy a versennyel és a heti edzéstervekkel közelebb tudtuk őket hozni a mozgás és sport szeretetéhez.” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. A nyertesek egy díjátadó keretében vették át nyereményeiket a Lidl Magyarország székházában.

A vállalati törekvésekkel összhangban az órarendtervező pályázat minden évben egy kiemelt témára fókuszál, így a korábbi években a környezetvédelemre és az egészséges táplálkozásra hívta fel a figyelmet a Lidl.  

 

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (164.02 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet