Már osztják a Lidl karácsonyi csomagokat

21.12.2020 11:00:00 | Budapest

A Lidl Magyarország idén is gondolt a nehéz körülmények között élőkre, így összefogást kezdeményezett vásárlói és social média követői körében. Az akcióhoz több, mint 15 ezren csatlakoztak, melynek köszönhetően végül 1000 család kap tartós élelmiszerekből álló csomagot, melyet már el is kezdett osztani a vállalat civil szervezeti partnere. Az adományokból jut többek között Ófehértóra, Baktalórántházára, Nyíribronyba, Petneházára, Jármiba, Komádiba és Budapestre is.

A Lidl Magyarország életében jelentős szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás, azon belül is kiemelten kezeli a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását. Ezen szemlélet mentén a vállalat évről-évre különféle akciókat, kampányokat szervez, amelynek köszönhetően hozzájárulhat a nélkülöző családok karácsonyához, ahhoz, hogy az ő ünnepük is a lehető legszebb lehessen.

Az idei évben a Lidl egy különleges online adventi kalendáriummal készült. A vásárlók, social média követők december 1-15. között minden egyes ablak kinyitásával 50 Ft-tal támogathatták a diszkontlánc adománygyűjtő akcióját, melyhez végül több, mint 15 ezren csatlakoztak. Az ablakok kinyitásából befolyt összeget a vállalat tartós élelmiszerekre váltotta, melyek között - a teljesség igénye nélkül - liszt, cukor, tej, búzadara, lencse, rizs, étolaj, különféle tészták és tea is helyet kaptak.

Tőzsér Judit, vállalati kommunikációs vezető elmondta: „Az idei év különösen nehéz az amúgyis nélkülözésben élő gyermekek, családok számára. Fontosnak tartottuk, hogy elindítsunk egy olyan kampányt, amelyhez bárki, biztonsággal tud csatlakozni és nekünk is meglepetés volt, hogy rekord számban, több, mint 15 ezren gondolták úgy, hogy segíteni szeretnének. Büszkén mondhatom tehát, hogy a közösségi összefogásnak köszönhetően 4.019.000 Ft gyűlt össze és ebből 1000 család karácsonyát varázsolhatjuk egy kicsit szebbé, könnyebbé.”

Az adományokat legkésőbb december 23-ig osztják ki és jut belőle többek között Ófehértóra, Baktalórántházára, Nyíribronyba, Petneházára, Jármiba, Komádiba és Budapestre is. A vállalat ugyanakkor nem csak a karácsonyi időszakban nyújt támogatást. December 6-án Mikulás alkalmából 1700 gyermeknek juttatott el Mikulás csomagokat, friss gyümölcsöket, csokit, mogyorót, melyek közül 400-at a Heim Pál Gyermekkórház kis betegei kaptak.

Az eddigi gazdasági évet vizsgálva pedig már több, mint 100 millió forint értékben adott át a Lidl élelmiszereket, gyermek és felnőtt ruhaneműket, lábbeliket, háztartási termékeket, játékokat és egyéb nem élelmiszer jellegű termékeket.

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Kategóriák


Letöltés

Letöltés (109.97 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet