Kiváló minőségű élelmiszer védjegyet nyert a Lidl Magyarország

03.10.2019 12:00:00 | Budapest

A Lidl Magyarország első alkalommal nyerte el a  Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy arany fokozatát a saját márkás Pilos tejföl termékéért.

Első ízben ítélték oda és adták át a csodaszarvassal fémjelzett új, Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy arany fokozatát hét tejfölgyártó és forgalmazó vállaltnak a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron. Az új arany fokozatú védjegyet azoknak a termékeknek ítélte oda a szakmai zsűri, melyek a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih) által szervezett labor- és érzékszervi vizsgálatok során az élelmiszerbiztonság, a minőség, az ízvilág és az igényes csomagolás tekintetében kiemelkedő eredményt értek el.

„A Kiváló Minőségű Élelmiszer értékteremtő minőségrendszer valódi garanciát jelent és hiteles információt nyújt a vásárlóknak a kiemelkedő minőségű, biztonságos magyar termékekről” – emelte ki Nagy István agrárminiszter a díjátadó ünnepségen. Majd hozzátette, hogy „a tejtermékgyártás az egyik leginnovatívabb élelmiszeripari szakágazat, a termékeket vagy a csomagolást tekintve egyaránt folyamatos a fejlesztés, valamint a vásárlói igények követése is”.

A Lidl Magyarország saját márkás Pilos terméke két kiszerelésben is – Pilos 12%-os zsírtartalmú, 450 g kiszerelésű és a Pilos 20%-os zsírtartalmú, 800 g kiszerelésű tejföl - elnyerte a Kiváló Minőségű Élelmiszer arany fokozatú védjegyet. Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője a védjegy elnyerése kapcsán kiemelte: „A Lidl Magyarország számára kiemelten fontos, hogy minden fogyasztó számára a megfelelő terméket kínáljuk, ezért innovációink révén folyamatosan bővítjük és a vevői preferenciák alakulásának megfelelően fejlesztjük termékkínálatunkat. Felelős vállalatként minden nap arra törekszünk, hogy megfeleljünk a minőségre vonatkozó ígéretünknek. A Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy is kiválóan bizonyítja, hogy a vállalatunk által forgalmazott termékek kimagasló minőséget és megbízhatóságot képviselnek a hazai piacon, továbbá segíti a vásárlókat a minőség melletti elköteleződésben.

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Kategóriák


Megosztás

Tudj meg többet