Olimpikon vízilabdázókkal úszhatnak a 36. Lidl Balaton-átúszáson

12.06.2018 10:00:00 | Budapest

Lidl

Június 30-án várhatóan idén is több tízezer ember vág neki a Révfülöp és Balatonboglár közötti távnak, hogy biztonságos körülmények között átszelhessék a „magyar tengert” a 36. Lidl Balaton-átúszáson. Ezúttal az indulók között tempózik majd két vízilabdázó olimpiai bajnokunk, Vári Attila és Biros Péter is ­­– derült ki a Lidl és a BSI közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Jó idő esetén idén június 30-án Révfülöpről startol el Magyarország legnagyobb nyíltvízi úszóversenye, a 36. Lidl Balaton-átúszás. A sporteseményen ezúttal is biztonsággal vehetnek részt amatőr és profi sportolók egyaránt, hiszen az egészen Balatonboglárig húzódó vitorlások, kishajók és motorcsónakok által kijelölt úszófolyosón 50 méteréként pihenő várja majd a sportolókat. Az 5,2 kilométeres táv megtétele után a versenyzők a Platán strandon érnek partot, ahol számos programmal várja őket és a szurkolókat a Lidl Magyarország.

„A Lidl Magyarország számára kiemelten fontos az egészséges életmód és táplálkozás népszerűsítése. Az esemény névadójaként különösen a fiatalabb generáció tagjai számára szeretnénk példát mutatni, így a 36. Lidl Balaton-átúszásra is olyan programokkal készülünk, amik játékos formában hívják fel a figyelmet ezek jelentőségére” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A versenyen elindul Vári Attila, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, kétszeres olimpiaibajnok és világbajnok vízilabdázó, valamint Biros Péter háromszoros olimpiaibajnok és világbajnok is. A legutóbb a Millenium vízilabdacsapattal a 16. FINA Masters Világbajnokságon is győzelmet arató Biros Péter a sajtótájékoztató során elmondta, „örömmel teszek eleget a Lidl Magyarország felkérésnek, hiszen azt gondolom, hogy a Balaton-átúszás minden úszni tudó sportember számára bakancslistás esemény”.

A sikeres felkészülés érdekében a Lidl Magyarország Facebook és Instagram oldalán keresztül is különböző tippekkel és érdekességekkel látja el a programra készülőket. 

„Buzdítok minden felelős úszót, hogy nevezzen, hiszen a 36. Lidl Balaton-átúszás az egyik legbiztonságosabb módja a nyíltvízi úszás kipróbálásának. Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy az indulók többsége ­– kisebb-nagyobb megállásokkal – teljesíti a távot.” – nyilatkozta Kocsis Árpád, a Budapesti Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója.

A 36. Lidl Balaton-átúszásra az előnevezés online felületen már elindult, azonban a helyszínen is lesz lehetőség regisztrációra. A részvétel feltétele azonban egy hónapnál nem régebbi vagy helyszíni orvosi vizsgálat.

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Kategóriák


Letöltés

Letöltés (208.68 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet