Táplálkozáskalauz

Táplálkozáskalauz

A kevesebb néha több

A KEVESEBB TÖBB!

20%-kal kevesebb só és cukor 2025-ig!

Innovatív és felelős vállalatként a Lidl Magyarország elkötelezett a magyar családok egészséges táplálkozásának segítésében, ezért célul tűzte ki, hogy saját márkás termékeinek só- és cukortartalmát 2025-ig átlagosan 20%-kal csökkenti.

A figyelemfelhívás, a táplálkozással összefüggő egészségtudatosság növelése érdekében az áruházlánc a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével működik együtt.

A saját márkás termékek hozzáadott só- és cukortartalmának csökkentése csak egyike a Lidl Magyarország táplálkozást érintő célkitűzéseinek. Vállalásait az áruházlánc a legfrissebb kutatásokra és társadalmi trendekre adott válaszként a tudatos táplálkozással kapcsolatos beszerzési politikájában foglalta össze.

Crownfield kukoricapehely

Crownfield kukoricapehely

A Crownfield kukoricapehely cukortartalma 2015-től 8,5 g/100 g-ról 6,5 g/100 g-ra, azaz 24%-kal csökkent. A cél, hogy 2019 végére elérjük a 4,8 g/100 g cukortartalmat

Kövön sütött pizza, szalámival

Kövön sütött pizza, szalámival

A kemencében sült, szalámis Trattoria Alfredo pizza sótartalma 2008-tól 1,63 g/100 g-ról 1,15 g/100 g-ra, azaz 29%-kal csökkent. A cél, hogy 2019 végére elérjük az 1,00 g/100 g sótartalmat

Snack Day sós burgonyachips

Snack Day sós burgonyachips

2015 és 2019 között a Snack Day sós burgonyachips sótartalma 27%-kal csökkent, 1,8 g/100 g-ról 1,3 g/100 g-ra*.
* Készletünkben előfordulhat még néhány korábbi receptúra is.

Az élet sója

"Az élet sója"

Csipetnyi só a reggeli szendvicsbe szeletelt uborkára. Energiát adó sós keksz tízóraira. Délben ízlés szerint só a levesbe és a hasábburgonyára is. Sós pogácsa a joghurt mellé délután. Az esti filmhez egy kis chips vagy sós mogyoró. Észre sem vesszük, hogy egy átlagos napon mennyi sót eszünk. Az eredmények önmagukért beszélnek. A magyar férfiak az ajánlott sómennyiség több mint háromszorosát, a magyar nők több mint kétszeresét fogyasztják el naponta.