SIKERREL ZÁRULT A LIDL DIÁKOKNAK HIRDETETT VERSENYE

13.05.2024 10:00:00 | Budapest

Sikerrel zárult a Lidl diákoknak hirdetett versenye

Sikerrel zárult a Lidl Magyarország SzelektálOK edukációs versenye, melyet a PET KUPA Egyesület szakmai együttműködésével idén áprilisban hirdetett meg a vállalat az általános iskolások számára. A szelektív hulladékgyűjtés témájára fókuszáló online tudáspróbára több mint 1700 kitöltés érkezett, országszerte közel 600 iskolából.

A globális hulladékcsökkentés egyik fontos pillére a körforgásos gazdaság modellje, mely az egyszeri fogyasztás helyett a termékek minél hosszabb élettartamát és a termék életciklusa végén a másodlagos nyersanyagként való újrahasznosítást helyezi előtérbe. Az újrahasznosítás során a hulladék anyagát dolgozzák fel újra, ezáltal mérséklődik a kezelendő, illetve a lerakóra kerülő hulladék mennyisége, illetve kevesebb nyersanyagot kell felhasználni az új termékek előállításához. Az újrahasznosításnak azonban fontos feltétele a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítható hulladék megfelelő szelektálása, ami szemléletformáló jelentőséggel is bír.

Fontos minél korábban elsajátítani az elkülönített gyűjtés csínját-bínját, és a gyakorlati tudást a mindennapok részévé tenni. Ezt a tudatosságnövelést volt hivatott támogatni a Lidl Magyarország SzelektálOK elnevezésű, általános iskolás, felső tagozatos tanulóknak szóló edukációs versenye is. Az online tudáspróba keretében 12, a szelektív hulladékgyűjtéssel és újrahasznosítással kapcsolatos kérdést kellett megválaszolniuk a versenyzőknek. „Felelős vállalatként a fenntarthatósággal kapcsolatos edukáció is kiemelten fontos számunkra. A fenntarthatóbb és egészségtudatos táplálkozás, illetve az élelmiszerfelesleg minimalizálása mellett a szelektív hulladékgyűjtés témájára is fókuszálunk tudatosságnövelő kampányaink során. Nagyon örülünk, hogy SzelektálOK versenyünkre nyitottak voltak a fiatalok, s büszkék vagyunk rá, hogy az online tudáspróbához országszerte közel 600 iskolából csatlakoztak a diákok” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A verseny keretében a legügyesebb szelektálók egyéni díjazásán felül a legtöbb pontot összegyűjtő osztály is nyereményben részesült. A Legkörnyezettudatosabb osztály címet a sátoraljaújhelyi Árpád-házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola és Óvoda 5. osztálya érdemelte ki, akik részt vehetnek a PET Kupa Egyesület Műanyag Műhely (MÜMÜ) foglalkozásán. A 7 állomásos, interaktív foglalkozás keretében a résztvevők nyomon követhetik az újrahasznosítás folyamatát, és megtudhatják, mi minden készülhet a folyami műanyagból.

„A PET Kupánál célunk, hogy segítséget nyújtsunk a tisztább környezet és a tisztább folyók megteremtésében. Az edukáció minden formája fontos, ezért öröm számunkra, hogy szakmai együttműködő partnerként a Lidl SzelektálOK versenyében közreműködhettünk, s a nyertes osztály, a Műanyag Műhely foglalkozásunk keretében, a gyakorlatban ismerheti meg az újrahasznosítás folyamatát, annak fontosságát” – mondta Molnár Attila Dávid, az Egyesület elnöke.
A SzelektálOK verseny részletei és a nyertesek listája megtalálható a lidl.hu/szelektalok oldalon, ahol további hasznos tudnivalók is elérhetőek, melyek segítenek eligazodni a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlatában.

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (222.3 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet