ISMÉT A LIDL LETT AZ ÉV LEGVONZÓBB MUNKAHELYE

17.11.2023 11:00:00 | Budapest

ISMÉT A LIDL LETT AZ ÉV LEGVONZÓBB MUNKAHELYE

Immáron harmadik alkalommal nyerte el a Lidl Magyarország az Év Legvonzóbb Munkahelye díjat a kiskereskedelmi kategóriában, melyet a PwC Magyarország által végzett kutatási eredmények alapján ítélt oda a zsűri. A felmérésből kiderült, hogy a jelenlegi inflációs környezetben még fontosabbá vált az anyagi biztonság, ezért nem meglepő, hogy az első három helyre az alapbér, a bónusz és a túlóra-kifizetés került, ha a munkahelyválasztásról van.

A PwC Magyarország idén már hetedik alkalommal kérdezett meg több mint 80.000 magyar munkavállalót, egyetemi hallgatót, középiskolákban, valamint szakképzésben tanulókat, hogy milyen szempontok szerint választanak munkahelyet, a munkáltatói értékajánlat mely elemeit értékelik a legtöbbre.
A Lidl Magyarország évről-évre azon dolgozik, hogy ne csak a vásárlók, de a munkavállalók körében is elsőszámú választás legyen. A valóban versenyképes bérekre és juttatásokra, a folyamatos fejlődési és előrelépési lehetőségekre kiemelt hangsúlyt fektet, csak úgy, mint a csapatkohézióra, hogy mind az új munkavállalók, mind meglévő munkavállalóik maximálisan megtalálják számításaikat a vállalatnál.

„Rendkívül komolyan vesszük munkálatói márkánkat, mert hisszük, hogy sikereink alapját munkavállalóink jelentik. Ennek jegyében minden évben megvizsgáljuk, hogy a nálunk dolgozók mennyire elégedettek munkájukkal, vezetőikkel, valamint általánosságban a céggel, és ennek megfelelően alakítjuk folyamatainkat, juttatásainkat. Fontosnak tartjuk azt is, hogy különösen ezekben a nehéz időkben megőrizzük a bérek reálértékét és továbbra is versenyképes fizetésekkel és béren kívüli juttatásokkal álljunk munkatársaink mellett. A 2023-as gazdasági évben összesen 63,7 milliárd forintot fordítunk bérköltségre. Munkavállalóink túlnyomó többsége ráadásul több ütemű béremelésben részesült január óta. Óriási büszkeség számunkra, hogy a felmérésben megkérdezett munkavállalók és a fiatalok is látják és elismerik ezen törekvéseinket és az első helyre soroltak minket a kiskereskedelmi kategóriában.” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország kommunikációs vezetője.

A Lidl 8.500 munkavállalójával jelenleg a 11. legtöbb alkalmazottat foglalkoztató cég Magyarországon. A vállalat a versenyképes bérek mellett számos béren kívüli juttatást is biztosít munkavállalói számára: a csomag kiemelt eleme a Lidl nagyértékű egészségbiztosítási programja, mely országszerte magánklinikai környezetben nyújt komplex, ingyenes egészségügyi szolgáltatást. Az alkalmazottak továbbá minden hónapban meghatározott összeget kapnak a Lidl étkezési kártyájukra (a juttatást érintő adóteher 100%-os átvállalásával). A vállalat 100%-ban téríti a tömegközlekedéssel történő munkábajárás költségét, és a kötelező 18 Ft/km helyett 40 Ft/km összegű üzemanyag-támogatást is biztosít a saját gépjárművel munkába járó dolgozóinak. A juttatási csomag része még a munkavállalói kedvezmény program, a jubileumi juttatás, újdonsült szülőknek baby box, karácsonyi ajándék, ajánlási rendszer, iskolakezdési támogatás, nyári tábor a munkavállalók gyermekei részére, családi- és sportnap biztosítása. Mindemellett a Lidl minden munkavállalóját fejleszti, a kötelező oktatásokon kívül szakmai és soft kompetenciák fejlesztésére is lehetőséget biztosít.

Idén a korábbiakhoz képest háromszor annyian vettek részt a kutatásban, melynek eredményéből kiderült, hogy a jelenlegi inflációs környezetben a munkavállalók számára még inkább az anyagi biztonság lett a legfontosabb. Ezért nem meglepő, hogy az első három helyre az alapbér, a bónusz és a túlóra-kifizetés került a felmérés alapján, ha a munkahelyválasztásról van.

 

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (170.2 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet