Rangos díjakkal ismerték el a Lidl fenntarthatósági törekvéseit

20.10.2022 12:00:00 | Budapest

A Lidl Magyarország a „Legjobb felelős és fenntartható vállalatért” és a „Legjobb innováció a körkörös gazdaságért” kategóriában is győzedelmeskedett a nagy presztízsű CSR Hungary Díj díjátadóján. Emellett a szintén rangos Mentes-M verseny Fenntarthatósági díját is elnyerte karbonsemleges Vemondo Bio mandulaitalával.

Október 18-án este ünnepélyes keretek között adták át az idén jubiláló CSR Hungary Díjat, a Magyar Üzleti Felelősség Díját, valamint a Store Insider szaklap és kiadója, a PPH Media által 5. alkalommal meghirdetett Mentes-M verseny elismeréseit is. Mindkét megmérettetésen szigorú, szakmai zsűri döntött a díjazott pályamunkákról, melyeken szép sikereket ért el a Lidl Magyarország.

Az áruházlánc pályázatában a szerteágazó felelősségvállalási tevékenységét mutatta be, melyet a CSR Hungary Díj szakértő zsűrije a „Legjobb felelős és fenntartható vállalatért” kategóriában a legkiemelkedőbbnek ítélt. A „Legjobb innováció a körkörös gazdaságért” kategóriában pedig a Lidl műanyagcsökkentési stratégiáját és annak mentén megvalósított intézkedéseit sorolták a legjobb kezdeményezések közé.  

A Mentes-M zsűrije szintén értékelte a Lidl törekvéseit és Fenntarthatósági díjjal jutalmazta a bio mandulaitalok alkategóriájában a Vemondo termékcsaládhoz tartozó Bio Mandulaitalt, mely egyben karbonsemleges is. Az áruházlánc fenntartható szortimentjének részét képezik a karbonsemleges saját márkás Vemondo termékek, melyek mindegyike vegán, így fogyasztásuk kisebb ökológiai lábnyommal jár.

Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője a díjak kapcsán elmondta: „Vállalatunk évekkel ezelőtt felismerte, hogy jövőbeni sikerünk függ mindenkori működésünk környezeti és társadalmi hatásaitól is, és arra törekszünk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk ezek optimalizálásáért. Hiszünk abban, hogy a kiskereskedelmi szektor egyik meghatározó szereplőjeként hozzá tudunk és hozzá is kell járulnunk a fenntartható holnap, a fenntartható jövő megteremtéséhez. Éppen ezért nagyon fontos elismerés számunkra az, hogy törekvéseinket a CSR Hungary 2022 és Mentes-M díjakkal jutalmazták.”

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (154.51 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet