Top Employer 2022 díjat nyert a Lidl Magyarország

20.01.2022 12:00:00 | Budapest

Top Employer 2022

Top Employer 2022

A Lidl Magyarország első alkalommal került be a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé. A díjjal a független "Top Employers Institute" azokat a munkáltatókat ismeri el világszerte, akik kiemelkedő munkavállalói körülményeket biztosítanak.

Idén a Lidl összesen 25 országban nyerte el a rangos Top Employer elismerést, és megkapta a "Top Employer Europe" pecsétet is. A Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok elkötelezettek amellett, hogy alkalmazottaikat üzleti tevékenységük középpontjába helyezzék, és vonzó munkalehetőséget és munkakörnyezetet biztosítsanak számukra. A Top Employers Institute a vállalatokat a HR Best Practices kérdőívben megadott információk alapján értékeli. Ez olyan HR-területeket érint, mint például a HR stratégia, a munkakörnyezet, a toborzás, az oktatás és a jólét.

Mit jelent a Top Employer minősítés?

A Top Employer minősítést azok a vállalatok nyerhetik el, amelyek HR-stratégiájának állandó eleme az új munkavállalók beilleszkedésének magas szintű támogatása. A Lidl Magyarország az elmúlt években több intézkedést is végrehajtott ezen a területen, mint például a személyre szabott betanulási folyamat kialakítása és a köszöntőnapok megszervezése. Az áruházlánc emellett országos szinten egyedülálló módon, az elmúlt négy évben több, mint 27 milliárd forintot fordított bértömegnövelésre. A Lidl a versenyképes béreken kívül sok más juttatással is motiválja a munkavállalókat, ilyen az üzletekben levásárolható Lidl kártya, és a nagy értékű egészségbiztosítási csomag is, amit a Lidl minden alkalmazottjának biztosít. A vállalat sikeres működésének egyik kulcsa a dolgozók felkészültsége és pozitív hozzáállása, amelyhez a Lidl mint munkáltató folyamatos fejlődési és előrelépési lehetőséget biztosít. Továbbá on the job képzések, folyamatos, párbeszéd-alapú visszajelzés, vezetői támogatás a dolgozók egyéni fejlődésében, és csapatépítő programok várják a munkatársi közösséghez csatlakozókat.

Alapvetően a Lidl számára a vonzó munkakörnyezethez tartozik, hogy a munkavállalók folyamatosan, a lehetőségeiknek megfelelően fejlődhetnek, továbbá a munka és a magánélet egyensúlya is.
"A kihívásokkal teli év ellenére, amely az előzőhöz hasonlóan világszerte hatással volt a vállalkozásokra, a Lidl Magyarország bizonyította, hogy kiemelten kezeli kiváló munkavállalói gyakorlatai fenntartását. Megfelel a változó munkahelyekkel járó kihívásoknak, és fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy pozitívan befolyásolja alkalmazottai életét. Gratulálunk azoknak a szervezeteknek, amelyek idén országukban Top Employer minősítést kaptak" – mondta David Plink, a Top Employers Institute vezérigazgatója.

Dulin Judit, a Lidl Magyarország HR igazgatója szerint: "Ez a díj bizonyítékul szolgál arra, hogy munkáltatói márkánkat olyan konkrét intézkedésekkel keltettük életre, mint az átfogó képzési és fejlesztési programok, valamint a nyílt visszajelzési gyakorlat beépítése a vállalati kultúránkba. Munkatársaink állnak vállalatunk sikerének középpontjában, különösen egy olyan dinamikus környezetben, mint a kiskereskedelem. Örömmel tölt el bennünket, hogy HR-munkánkat egy független testület is elismerte."

A Top Employers Institute-ról
A Top Employers Institute a kiemelkedő munkavállalói körülményeket tanúsító globális intézmény. Tanúsítási programunkon keresztül lehetővé tesszük a vállalatok számára, hogy értékeljék és javítsák munkavállalói körülményeiket. A 30 évvel ezelőtt alapított Top Employers Institute idén 5 kontinens 123 országában/régiójában több mint 1857 Top Employer-t ismert el. Ezek a Top Employer minősített vállalatok együttesen világszerte több mint 8 000 000 munkavállaló életére gyakorolnak pozitív hatást.

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (126.04 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet