Tudatos és egészséges táplálkozás gyerekszemmel a Lidl kezdeményezésében

12.11.2021 12:00:00 | Budapest

Egészségesen az iskolapadban

Egészséges és fenntartható táplálkozással kapcsolatos kérdésekre épülő online Tudáspróbára hívta idén az Egészségesen az iskolapadban! elnevezésű programjában az általános iskolás gyerekeket a Lidl Magyarország. Ezúttal a pedagógusokat is bevonta a vállalat Tantervező pályázatával, amelyen a legjobb óraterv készítője 1.000.000 Ft-ot nyert iskolája számára Lidl utalványkártyán.  

A Lidl Magyarország 2015-ben hívta életre Egészségesen az iskolapadban! programját, mellyel célja az egészséges táplálkozás népszerűsítése, szerepének tudatosítása az általános iskolás gyerekek és szüleik körében, valamint az ezzel kapcsolatos tudásuk bővítése. Az immár hatéves, edukatív célú program fókuszába idén az egészséges és fenntartható táplálkozás került, a tematika és a kérdések összeállításában pedig ezúttal is a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége volt az áruházlánc szakmai partnere.

„Felelős vállalatként folyamatosan azon dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet az egészéges táplálkozásra és az egészségtudatos életmódra. Nagy örömünkre az idei megmérettetés eddig nem tapasztalt érdeklődés mellett zajlott, összesen több mint félezer diák töltötte ki az online Tudáspróbát és sok kreatív óraterv érkezett a Tantervező pályázatra” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. „Az elmúlt évek tapasztalatai alapján pedig azt látjuk, hogy a gyerekek egyre többet tudnak a témáról, ami kiváló alapja lehet a felnőttkori egészségtudatos életmód kialakításának, fenntartásának” – tette hozzá.

A diákok mellett a pedagógusokat is bevonta a kampányba az áruházlánc, és arra keresték a választ, a tanárok hogyan látják, milyen eszközökkel, módszerrel lehet a tanulók számára hatékonyan átadni a témáról szóló legfontosabb információkat. A Tantervező pályázatra sok értékes pályamunka érkezett, melyek mindegyike igazán ötletes megoldásokat tartalmazott.

„Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteit a lehető legtöbb csatornán keresztül bővítsük, ezért láttuk nagy örömmel, hogy milyen sok pedagógus küldte be óraterv-javaslatát a Tantervező pályázatra. Számos komplex, az egészség- és a környezettudatosság témáját egyaránt részletesen feldolgozó javaslatot kaptunk, ezért egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, amikor a legjobbat kerestük” – mondta el Szűcs Zsuzsanna, az MDOSZ elnöke, a zsűri tagja.

Végül a zsűri döntése értelmében Heppné Hajdók Éva (napkori Jósika Miklós Német Nemzetiségi Nyelvű Általános Iskola és AMI) óraterve lett a győztes pályamunka, mely minden értékelt szempont terén kiemelkedő volt, és 100.000 Ft-os Lidl utalványkártyával került elismerésre. A terv kellő mélységben és részletességgel dolgozta fel a témát, a gyerekek aktív szerepet kaptak az órán és a felhasznált eszközök is a korosztályuknak megfelelőek és változatosak voltak.

 

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (136.61 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet