Segítő kezet nyújt a Lidl a magyar termelőknek

30.04.2020 10:00:00 | Budapest

A Lidl Magyarország az elsők között csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAK Piactér elnevezésű platformjához, melynek célja, hogy összekapcsolja a nehéz helyzetbe került magyar kistermelőket, élelmiszer-előállítókat a kereskedői oldallal, ezáltal támogatva a hazai termékek értékesítését, a munkahelyek megőrzését. A Lidl évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minél több, a fogyasztói igényeknek megfelelő, magas minőségű, hazai termékeket kínáljon vásárlói számára, ennek köszönhetően kínálatának közel 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.

A járványhelyzet során bevezetett korlátozások miatt sok élelmiszertermelő, -előállító, valamint kistermelő részben vagy egészében elveszítette termékeinek piacát. A NAK Piactér online vállalkozói (B2B) platformja őket hivatott segíteni azáltal, hogy összekapcsolja a piaci keresletet a kínálattal.

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője elmondta: „A Lidl Magyarország az elsők között csatlakozott ehhez a platformhoz. Évek óta kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a kínálatunkban minél nagyobb arányban jelenjenek meg a magyar árucikkek, valamint megbízható üzleti partnerként álljunk a magyar kistermelők mellett, mindezzel hozzájárulva a magyar gazdaság stabilitásához, fejlődéséhez, versenyképességéhez. Bízunk benne, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően újabb együttműködésekre kerülhet sor és együttes erővel mihamarabb túljuthatunk ezen a nehéz időszakon.”

Az áruházlánc 2013-tól működő, „Lidl a magyar beszállítókért” programjának köszönhetően már több mint 300 hazai beszállítóval dolgozik együtt és közel 60%-os a magyar termékek aránya, a vásárlók pedig összesen már 2500 hazai termék közül válogathatnak. A vállalat törekszik arra, hogy a fogyasztói igényeknek megfelelő, sokféle magyar árucikk kerüljön a polcokra, ezért nagy hangsúlyt fektet beszállítói fejlesztésére, a kínálat folyamatos bővítésére. Így jött létre például a magyar ízvilágot kedvelő, a hagyományokhoz kötődő fogyasztók számára a Hazánk Kincsei termékcsalád, illetve a kialakult helyzetre rendkívül gyorsan reagálva a legújabb innováció, az otthon süthető pékárukínálat is. A hazai értékesítés mellett jelentős a magyar termékek exportja is, a Lidl Magyarország tudhatja magáénak például a legnagyobb hazai borexportőr címet a palackos borok tekintetében.

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Kategóriák


Letöltés

Letöltés (115.33 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet