Egyedülálló, környezetbarát textilkollekciót vezet be a Lidl

Cradle to Cradle

11.09.2019 12:00:00 | Budapest

Cradle to Cradle

A Lidl, innovációs erejének köszönhetően, egyedülálló textilkollekciót vezet be, melynek darabjai megfelelnek a Cradle to Cradle Certified™ (C2C) arany, illetve ezüst minősítésű tanúsítvány szigorú kritériumainak. A textilekhez használt, biológiailag teljesen lebomló festékanyagokat a Lidl saját maga fejlesztette ki a CHT Grouppal, az EPEA GmbH-val és a Beneficial Design Institute-tal közösen. Az első, C2C tanúsítvánnyal rendelkező, gyerekeknek és nőknek szánt pizsamák, illetve gyermekágyneműk 2019. szeptember 14-től találhatóak meg az áruházak polcain. A vállalat ezáltal nem csak környezetbarát alternatívát kínál vásárlóinak, de újabb fontos lépést tett a fenntartható körkörös gazdaság felé vezető úton.

„Cradle to Cradle (Bölcsőtől bölcsőig) termékeink lehetővé teszik, hogy vásárlóink számára széles körben és kedvező áron váljanak elérhetővé a magas minőségű, fenttartható textiltermékek. Élelmiszeripari vállalatként nem csak környezetünkért és a társadalomért vállalunk felelősséget, de fenntarthatóan fejlesztjük a nem-élelmiszer kategóriába tartozó választékunkat is.” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. „A termékek gyártásakor az erőforrás-hatékonyság és az újrahasznosíthatóság minden szempontját független szakértők ellenőrizték a nyersanyagok hatékony felhasználásától, a vegyi anyagok használatán át egészen a tiszta víz védelméig és a megújuló energia felhasználásáig.”
„Miközben mindenki az újrahasznosítás kezeléséről beszél, a Lidl már meg is valósította azt. A Cradle to Cradle tanúsítvánnyal rendelkező nyomott mintás textiltermékek kollekciójának forgalmazásával Lidl nem csak innovatív, de fontos, követendő példát mutat a piac számára.” – mondta Prof. Dr. Michael Braungart, a Cradle to Cradle társalapítója.

Biológiailag lebomló festékanyagok – lehetőség az emberek és a környezet számára

A C2C szabvány szerint kifejlesztett, biológiailag teljesen lebomló festékanyagok – szemben más festékanyagokkal - nem tartalmaznak az egészségre és a környezetre ártalmas összetevőket. A termelési folyamat hatékony és átfogó figyelemmel kísérése biztosítja az ellátási lánc teljes átláthatóságát.

„A festékanyagok fejlesztése közben nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy könnyen beilleszthetőek legyenek a már meglévő gyártási folyamatokba, ezáltal támogatva, hogy más gyártók is könnyebben fejleszthessenek, gyárthassanak újrahasznosítható termékeket.” – tette hozzá Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A Lidl Magyarország folyamatosan olyan innovatív, fenntarthatóbb és jó minőségű termékmegoldásokon dolgozik, amelyek biztosítják a vásárlók számára, hogy a lehető legkönnyebb módon vásárolhassanak fenntartható termékeket. A Lidl részt veszt például a csomagolóanyagok újrahasznosíthatóságának növelésében is “A jövő útján” kampányának, illetve a Lidl anyavállalata, a Schwarz csoport által elindított REset Plastic műanyag stratégiájának részeként.

A Lidl C2C projektjét bemutató videót itt tekintheti meg: https://vallalat.lidl.hu/fenntarthatosag/termekkinalat/felelos-beszerzes/subitems/aloldal_textil/subitems/aloldal_cradle-to-cradle

A Lidl fenntarthatósági állásfoglalásairól további információkat itt olvashat: https://vallalat.lidl.hu/fenntarthatosag

 

 

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Kategóriák


Letöltés

Letöltés (281.68 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet