Egészségesen az iskolapadban, iskolakert, Lidl

Pályázatunk lezárult - mindenkinek köszönjük a részvételt!

Sikerrel zárult az Egészségesen az iskolapadban tudatosságnövelő kampányunk. Az általános iskolai osztályoknak meghirdetett verseny keretében országszerte 71 iskolából több mint 130 pályamunka érkezett. A Felelős Gasztrohős Alapítvány szakmai közreműködésével meghirdetett pályázat célja a tudatos és fenntarthatóbb táplálkozás előmozdítása volt a gyermekek körében a közös alkotás élményén keresztül.

Számos színvonalas pályamunka készült, ezért nehéz volt a szakmai zsűri dolga. A nyertes pályázati anyagok kapcsán kiemelendő, hogy a kreativitás és esztétikum mellett előtérbe került az összetevők kiválasztása során, hogy azok tanúsítottan fenntartható forrásból származó és az alacsonyabb ökológiai lábnyommal rendelkező alapanyagok, teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, illetve szezonális zöldségek-gyümölcsök legyenek és nem utolsósorban az, hogy az elkészült alkotás minél nagyobb arányban újrafelhasználásra vagy újrahasznosításra került. 

Szívből gratulálunk a nyerteseknek, köszönjük  a diákok és felkészítő pedagógusok munkáját! 

Nyertes pályamunkák

Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium 3. b osztálya

Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium 3. b osztályának pályamunkája 

Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola 4. b osztálya

Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola 4. b osztályának pályamunkája

Nyírmeggyesi Arany János Általános Iskola 5. a osztályának pályamunkája

Nyírmeggyesi Arany János Általános Iskola 5. a osztályának pályamunkája 

Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola Gy. Szabó Béla Tagiskola 8. osztályának pályamunka

Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola Gy. Szabó Béla Tagiskola 8. osztályának pályamunkája

Tényői Ady Endre Általános Iskola 4. osztályának pályamunkája

Tényői Ady Endre Általános Iskola 4. osztályának pályamunkája 

Egészségesen az iskolapadban 2023-ban is

Egészségesen az iskolapadban 2023-ban is Lidl

Pályázat általános iskolai osztályoknak

Fókuszban a kreativitás

A Lidl Magyarország újra meghirdeti Egészségesen az iskolapadban elnevezésű programját. 2023-ban a kreatív alkotásra fókuszálunk az egészséges és fenntarthatóbb táplálkozás vonatkozásában. 

Általános iskolai osztályok számára pályázatot írtunk ki, melynek keretében olyan kreatív alkotásokat várunk, melyek minél egészégesebb és fenntarthatóbb alapanyagból készülnek el. A kompozíciókat a kigyensúlyozott étrend minél több összetevőjének felhasználásával kell elkészíteni.

Szakmai együttműködő partnerünk a Felelős Gasztrohős Alapítvány. A szervezet célja többek között a környezettudatos, felelős étkezés előmozdítása, játékos edukációs programjaik által a fenntarthatóbb táplálkozás megismertetése a fiatalabb generációval.

Fókuszban a kreativitás

Egészségesen az iskolapadban Lidl

Kompozíciók egészséges és fenntarthatóbb alapanyagokból

Felelős élelmiszer-felhasználás az alkotás során

Olyan kreatív kompozíciókat, alkotásokat várunk a nevezőktől, melyek alapanyagai jól beilleszthetőek az egészséges és fenntarthatóbb étkezésbe, s tartalmazza a kiegyensúlyozott étrend minél több összetevőjét.

Mire gondolunk pontosan?

Annál egészségesebb és fenntarthatóbb az alkotás, minél nagyobb arányban tartalmaz többek között tanúsítottan fenntartható forrásból származó, alacsony ökológiai lábnyommal rendelkező alapanyagokat, teljes kiőrlésú gabonából készült termékeket vagy szezonális zöldségeket-gyümölcsöket, illetve minél kevesebb hozzáadott sóval, cukorral készült élelmiszert.

Nem utolsósorban fontos, hogy a pályamunka tartalmazza, hogy az alkotás összetevői milyen módon kerültek újrahasznosításra vagy újrafelhasználásra, hiszen fontos, hogy az ne végezze hulladékként.

A legjobb pályamunkák díjazásra kerülnek

Egészségesen az iskoalapdban 2023-ban is Lidl

Értékes nyeremények az osztályoknak

Május 15-éig pályázhatnak az általános iskolák

A Lidl Magyarország 2023. május 15-éig várja az általános iskolai osztályok pályamunkáit, amiket szakmai zsűri értékel. A zsűri tagjai: 

Tőzsér Judit, Lidl Magyarország, vállalati kommunikációs vezető
 Lehel Zsuzsanna, ügyvezető, Felelős Gasztrohős Alapítvány 

Az 5 legjobbnak értékelt pályamunkát beküldő osztály értékes nyereményekkel gazdagodik: kerti eszközökkel és vetőmagokkal, 200 000 Ft értékű Lidl Utalványkártyával és 30 fő számára rendhagyó tanórával a Gasztrohős Padtárs Program keretében.

Nyertesek kiértesítése: 2023. május 22.
Eredményhirdetés: 2023. május 23-ától

Pályázni a kitöltött pályázati adatlap (az oldal alján kattintást követően letölthető) megküldésével lehet. A pályázat részleteit a pályázati felhívás tartalmazza.

Kertgondozás a Lidl-lel!

Egészségesen az iskolapadban 2023-ban is

Kerti eszközök, vetőmagok, edukációs program

Edukáció változás formában

Az 5 legjobbnak értékelt pályamunkával nevező általános iskolai osztály kerti eszközökkel és vetőmagokkal is gazdagabb lesz, melyek által lehetőség nyílik arra, hogy minél változatosabb formában tanuljanak a gyermekek az egészséges és fenntarthatóbb táplálkozás alapjairól, többek között a fenntarthatóbb növénytermesztési gyakorlatokról, de a komposztálásról is.

Kerti eszközök: 20 db kerti térdeplő, 2 db 30 literes tárolóláda, 1 db 300 literes kerti komposztáló, 2 db 5 literes locsolókanna, 22 db munkakesztyű különböző méretben, 1 db 5x1,5 méteres talajtakaró, 16 db kis kerti eszköz, 5 db palántázó, kb. 100 méter növénykötöző, 2 db gyümölcstároló kosár.

Vetőmagok: paradicsom, sárgarépa, cukorborsó, patiszon, metélőhagyma, fejes saláta, cukkíni, hónapos retek, cékla.

Pályázati felhívás

A pályázatra a pályázati felhívás feltételei mellett, kitöltött pályázati adatlappal lehetséges.

Pályázati adatlap

A pályázatra való nevezés a pályázati adatlap kitöltésével és az iskolapad@lidl.hu e-mail címre való megküldésével lehet.

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat