Egészségesen az iskolapadban kampányunk keretében amellett, hogy egészséges tízórai készítésre hívtuk meg a családokat, arra a kérdésre is kerestük a választ, hogy a magyar háztartásokban milyen formában van jelen az egészségtudatos étkezés.
A nem reprezentatív kutatásban közel 4300-an vettek részt, többségében (74%) gyermekes szülők. A válaszokból többek között kiderül, hogy a szülők 18%-a mindig, 69%-a általában odafigyel arra, hogy az elkészített ételek vagy megvásárolt élelmiszerek egészségesebbek is legyenek, például kevesebb cukorral, sóval vagy állati zsír helyett növényi olajjal készüljenek. Vásárlás előtt a szülők negyede (28%) mindig, kétharmada (66%) időnként tájékozódik a termék címkéjén feltüntetett energia-és tápanyagtartalomról, melyek közül többségében (a válaszadók 24%-a) a cukor mennyisége befolyásolja leginkább a döntést.
Mindenkinek köszönjük a részvételt!