ÚJDONSÁGGAL RUKKOL ELŐ A LIDL

CSOMAGOLÁS NÉLKÜLI, LÉDIG TENGER GYÜMÖLCSEI TERMÉKEK KERÜLNEK A KÍNÁLATBA

30.11.2023 11:00:00 | Budapest

A magyarországi kiskereskedők közül a Lidl elsőként indítja el 5 áruházában tesztjelleggel a lédig tenger gyümölcsei termékek értékesítését. Az egyébként is rendkívül széles termékpaletta ezáltal még tovább bővül. A vállalat célja, hogy minél több, egészséges táplálkozásba illeszthető terméket kínáljon vásárlóinak és az egyre nyitottabb, új ízeket, kulináris kihívásokat keresők igényeit is kiszolgálja.

A Lidl innovatív vállalatként folyamatosan figyelemmel kíséri a vásárlói igényeket és annak megfelelően alakítja, fejleszti kínálatát. Az áruházlánc úttörőként vezeti be a lédig tenger gyümölcsei termékek értékesítését, melyek első körben két budapesti áruházban (Fehérvári út, Csalogány utca) valamint a budaörsi, a szentendrei és a veresegyházi üzletekben váltak elérhetővé.

„Közel tíz éve kezdtünk el komolyabban, stratégiai szinten foglalkozni a különféle halakkal. Ma már rendkívül széles, friss, minőségi kínálatunk van, amire különösen büszkék vagyunk, ahogyan arra is, hogy vásárlóink körében egyre népszerűbbek ezek a termékek. – mondta Tőzsér Judit, majd hozzátette: „Az újdonságként megjelenő, lédig tenger gyümölcsei között 7 termék kapott helyet: fehér garnéla, kétféle bundázott garnélák, kagylóhúsok, scampi, tonhalsteak és vegyes tenger gyümölcsei. Mindezzel nem csak az egészséges, de a még változatosabb táplálkozáshoz is hozzájárulhatunk.”

A termékeket a vásárlók az erre a célra kihelyezett zacskókba tudják berakni, de a hűtési lánc megőrzése érdekében javasolt a hűtött és mélyhűtött árucikkekhez használt mélyhűtőszatyor alkalmazása, ami szintén elérhető az áruházakban. A termékek lemérésére ellenőrző mérleg is rendelkezésre áll a hűtőpultok mellett, de az árucikkeket – a zöldséghez és gyümölcsökhöz hasonlóan – a hagyományos és önkiszolgáló kasszáknál történő lemérést követően lehet megvásárolni.
A halak és más tengeri herkentyűk számos pozitív élettani hatással rendelkeznek, többek között ezért is indította el korábban az áruházlánc „Minden péntek halpéntek” elnevezésű akcióját, amelynek keretében 15% kedvezményben részesülnek a vásárlók.

A különféle halak és a tenger gyümölcsei gazdag forrásai lehetnek omega-3 zsírsavaknak, amelyek fontosak az agy és a szív egészségéhez. Ezek az élelmiszerek kiváló fehérjeforrások is, és olyan ásványi anyagokat tartalmaznak, mint a jód, a cink és a szelén, amelyek fontosak a szervezet megfelelő működéséhez. A tengeri herkentyűk fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, csökkentheti a gyulladást, és előnyös lehet a látás és a bőr egészségére is.

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (164.84 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet