Közel másfél tonna hulladékot gyűjtött a Lidl a PET Kupával közösen

05.09.2022 12:00:00 | Budapest

Hulladékgyűjtés

River Cleanup Collective @Duna – Együtt a tisztább folyókért

A Duna teljes hosszát érintő, nemzetközi hulladékgyűjtő akció keretében a Lidl Magyarország és a PET kupa önkéntesei megközelítőleg közel másfél tonna hulladéktól tisztították meg a Francia-öböl területét Budapesten. A diszkontlánc is csatlakozott a Schwarz Csoport REset Plastic stratégiájának részeként megvalósított "River Cleanup Collective @Duna – Együtt a tisztább folyókért" kezdeményezéshez, melyben Európa-szerte 10 országból, összesen 16 Lidl és Kaufland vállalat vett részt.

A projekttel a Schwarz Csoport és a Lidl célja, hogy a hulladék összegyűjtésével és újrahasznosításával megelőzzék a Duna és ezáltal közvetetten a világ óceánjainak szennyezését. A hulladékgyűjtő akció eredményeként összegyűjtött 300 zsák hulladék megközelítőleg felét – a fém, üveg és műanyaghulladékot – szelektálva gyűjtötték zsákokba a résztvevők, amelyet a PET Kupa segítségével szállítanak el újrahasznosításra.
A River Cleanup Collective @Duna a Schwarz Csoport átfogó REset Plastic stratégiájának részeként valósult meg, amelynek célkitűzései mellett a Lidl Magyarország 2018-ban kötelezte el magát. A diszkontlánc vállalta, hogy 2025-ig 20%-kal csökkenti műanyagfelhasználását, sajátmárkás termékei csomagolásának 100%-át pedig maximálisan újrahasznosíthatóvá teszi, továbbá abban legalább 25%-ban újrahasznosított műanyagot használ fel. E törekvések mentén a Lidl már számos csomagolását átalakította, ahol lehetséges, elhagyta a műanyagot, csökkentette a mennyiségét, növelte az újrahasznosíthatóságot vagy újrahasznosított műanyagot használt fel.

„Büszkék vagyunk arra, hogy összhangban a műanyagcsökkentési stratégiánkkal az elmúlt egy évben már három hulladékgyűjtő akciót is szerveztünk, melyeken, beleértve a mostanit is, kollégáinkkal közösen összesen több mint 2 tonna hulladéktól szabadítottuk meg Budapest erdeit és a Duna partot. Természetesen határozott lépéseket teszünk a REset Plastic stratégia más célkitűzéseinek megvalósítása érdekében is, amit jól példáz, hogy törekvéseinknek köszönhetően a saját márkás termékeinkhez kapcsolódó műanyag csomagolóanyag használatunkat 2020-ról 2021-re 5%-kal sikerült csökkentenünk” – mondta el Tőzsér Judit vállalati kommunikációs vezető.

A Schwarz Csoport is eredményesen halad a kitűzött célok elérése felé: minden országot és mindkét kiskereskedelmi láncot (Lidl és Kaufland) tekintve összességében 18%-kal csökkentette műanyagfelhasználását saját márkás csomagolásaiban és minden országot figyelembevéve 14%-ban tartalmaznak a csomagolások újrahasznosított anyagot. A fentiek mellett, mind a 32 országban, ahol Lidl és Kaufland működik, a vállalatcsoport már félúton jár a kitűzött célja felé, jelenleg saját márkás termékei csomagolásának 50%-a maximálisan újrahasznosítható.

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! A REset Plastic River Cleanup Collective-vel a Duna mentén közösen lépünk fel a tiszta környezetért, ezzel is hozzájárulunk az átfogó REset Plastic műanyagstratégia megvalósításához.

A REset Plastic stratégiáról bővebb információ a vállalat honlapján olvasható: http://lidl.hu/resetplastic

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet