Több mint 1200 új munkahelyet teremtett a Lidl Magyarország

23.02.2022 12:00:00 | Budapest

Lidl

A magyar háztartások maximális élelmiszer-ellátottságának biztosítása és a hazai gazdaság versenyképességének támogatása érdekében az elmúlt egy év során országszerte több mint 1200 új munkahelyet teremett a Lidl Magyarország. A vállalat emellett nagy hangsúlyt fektet a munkáltatói márkaépítésre, melynek részeként évről-évre egyedülálló ütemben és mértékben emeli munkavállalói bérét.

A Lidl Magyarország folyamatosan azon dolgozik, hogy a hazai gazdaság meghatározó motorja legyen, melynek egyik alappillére, hogy megbízható, felelős munkáltatóként versenyképes béreket nyújtson a magyar munkavállalók számára és új munkahelyek teremtésével hozzájáruljon a hazai foglalkoztatáspolitika sikereihez.

Vállalatunk az elmúlt egy év során jelentős mértékben, több mint 1200 fővel bővítette munkavállalói létszámát, vagyis immár több mint 8500 fő számára nyújtunk biztos megélhetést. A 2022-es gazdasági év során az inflációt meghaladó mértékű béremelés eredményeként, több mint 52 milliárd forintot fordítunk bérköltségre, ezzel is támogatva a hazai gazdaságot.” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az áruházlánc hosszú évek óta azon dolgozik, hogy ne csak a vásárlók, de az álláskeresők körében is az első és egyben legjobb választás legyen a Lidl. Ennek érdekében a versenyképes bérek mellett számos egyéb juttatást is biztosít munkavállalói számára. A csomag kiemelt eleme a Lidl nagyértékű egészségbiztosítási programja, mely országszerte magánklinikai környezetben nyújt komplex egészségügyi szolgáltatást. A programnak köszönhetően minden munkavállaló ingyenesen jogosult többek között járóbeteg-ellátásra, laborvizsgálatokra, diagnosztikai vizsgálatokra, gyógykezelésekre és ambuláns műtétekre is. Emellett az alkalmazottak minden hónapban Lidl étkezési kártyájukra kapnak támogatást, melynek összege 8 órás munkavállaló esetén bruttó 37.856 Ft. A diszkontlánc a dolgozók tömegközlekedéssel történő munkába járási költségét is 100%-ban téríti, mely meghaladja a törvényben előírt mértéket. Továbbá a munkavállalóknak egy akár 50% kedvezményt nyújtó kedvezményprogram is rendelkezésükre áll, amit többek között telekommunikációs, turisztikai, sport vagy szabadidős szolgáltatásokra vehetnek igénybe, de számos egyéb juttatásban is részesülhetnek.

Az áruházlánc mindemellett folyamatos fejlődési és előrelépési lehetőséget is biztosít. Munkavállalóit rendszeresen fejleszti, a kötelező oktatásokon kívül szakmai és soft kompetenciák fejlesztésére irányuló képzéseket is tartanak. A Lidl Magyarországot 2022 januárjában a rangos nemzetközi, Top Employer elismeréssel jutalmazták.

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (112.5 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet