Karbonsemleges és fenntartható termékekkel bővül a Lidl kínálata

21.10.2021 12:00:00 | Budapest

A klímavédelem és a felelős vásárlás fontossága egyre inkább növekszik a hazai vásárlók körében. A Lidl Magyarország ezeket az igényeket szem előtt tartva, fenntarthatósági stratégiájának részeként új termékcsaládokat tesz karbonsemlegessé és az újrahasznosított műanyagból készült háztartási árucikkek második kollekcióját is elérhetővé teszi, melyek előállítása során összesen 21,4 tonna nyers műanyagot spórolt meg.

A Lidl fenntarthatósági stratégiája keretében számos, a klímavédelem és a felelősségteljes vásárlást célzó programot valósít meg. A vállalat bio- és Fairtrade minősítésű termékek, a só- és cukoroptimalizált, valamint a vegán húspótló saját márkás árucikkek és a helyi beszállítóktól származó élelmiszerek mellett ezúttal több termékcsaládot - mint például a Vemondo és W5 Eco – tesz karbonsemlegessé. A diszkontlánc az egyes árucikkek előállítása során nyomon követte azok kibocsátásait, és az így kapott értéket világszerte különféle klímavédelmi projektek (pl. erdő telepítés, napelempark telepítés, tiszta ivóvíz biztosítás) támogatásával ellentételezte, vagyis karbonsemlegessé tette. A Vemondo és W5 Eco termékcsaládok karbonsemlegessé válásával újabb lépést tett a Lidl a tudatosabb vásárlás elősegítésére. A két termékcsaládhoz jelenleg négy árucikk – növényi ital, tofu, pizza és környezetbarát mosogatószer - tartozik, de a vállalat jelenleg is azon dolgozik, hogy tovább bővítse karbonsemleges termékkínálatát, ezáltal pedig tovább csökkenthesse szén-dioxid kibocsátását.

Szintén a klímavédelem jegyében a diszkontlánc 2021. október 21-től piacra dobja szezonálisan elérhető, 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült háztartási termékeinek – például vödrök, ruháskosarak, tárolódobozok - második kollekcióját. A Lidl a Schwarz Csoport környezetvédelmi részlegével, a PreZero-val közösen megalkotott termékeinek különlegessége, hogy a Magyarországon forgalomba hozott árucikkek gyártása során 21,4 tonna régi műanyagot használtak fel, és az így történő előállítás lényegesen kevesebb erőforrást használ fel, mint az új műanyagból készült hagyományos termékeké.

Az áruházlánc célul tűzte ki azt is, hogy 2025-ig 20 százalékkal csökkenti műanyagfelhasználását. Ezzel összhangban - a zöldségek és gyümölcsök után - ezúttal a húskészítmények árucsoportban folytatta csomagolásoptimalizálását, aminek köszönhetően összesen 5,8 tonna műanyagot spórolt meg a vállalat. Az átláthatóság és a tudatos vásárlói döntések segítésére a Lidl az érintett termékeket saját, „Felelősen Csomagolva” logójával látja el, mely megmutatja az egyes árucikkek esetén elért csökkenés mértékét is. A diszkontlánc mindezt a Schwarz Csoport által kezdeményezett REsetPlastic műanyagstratégia részeként valósította meg, amely során a műanyagfelhasználás csökkentésén és az újrahasznosított műanyag felhasználásának növelésén dolgozik, hogy ezáltal közelebb kerülhessen a „kevesebb műanyag, zárt körforgás” jövőképhez.
További információ a műanyag stratégiáról: lidl.hu/resetplastic

 

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (172 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet