Új, környezetbarát nyugták a Lidlnél

07.10.2021 12:00:00 | Budapest

A Lidl Magyarország áruházaiban új, környezetbarát, ugyanakkor tartós nyugtákat vezetett be. A vállalat ezáltal is hozzájárul környezetünk megóvásához és környezetbarátabbá teszi a vásárlást a fogyasztók számára.

Az új, környezetbarát Lidl nyugta bevezetése fontos építőköve a Lidl fenntarthatóság iránti elkötelezettségének. A blokkhoz használt innovatív, kék színű hőpapír felelős erdőgazdálkodásból származik és FSC-tanúsítvánnyal rendelkezik, emellett ellenáll a napfénynek így tartósan tárolható anélkül, hogy kifakulna.

További előny a vásárlók számára, hogy olaj- és vízálló, amelynek köszönhetően rendkívül tartós. Az sem probléma, ha a nyugta a vásárolt élelmiszerrel közvetlenül érintkezik, mert anyaga teljesen ártalmatlan az egészségre. Ha pedig már nincs rá szükség, a szelektív hulladékgyűjtőbe dobható és újrahasznosítható.

A nyugtacsere során a nyugtatekercsek csomagolása is optimalizálódik, mivel a nyugtatekercsek csomagolására nem használnak már műanyagot. Az átállás hozzájárul a Schwarz csoport REset Plastic stratégiájához is: az új csomagolással évente 30 tonna műanyagot takarítanak meg a teljes Schwarz csoportnál.

Bővebb információ az új Lidl nyugtáról: lidl.hu/lidlbon

További információ a műanyag stratégiáról: www.reset-plastic.com

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (133.14 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet