Ha nyár, akkor Lidl Balaton-átúszás!

16.07.2020 12:00:00 | Budapest

Sajtótájékoztató

Augusztus 1-jén 38. alkalommal rajtol az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseménye, melynek a Lidl Magyarország idén immár negyedik alkalommal lesz a fő támogatója. A szervezők legfontosabb törekvése idén is, hogy az úszók biztonságos körülmények között tegyék meg Révfülöp - Balatonboglár között az 5,2 km-es, vagy az idei újdonságként kínált Balatonboglárról rajtoló és ugyanoda beérkező 2,6 km-es „Féltávot”.

Az amatőr és profi sportolókat is megmozgató 38. Lidl Balaton-átúszás résztvevői augusztus 1-jén rajtolhatnak el Révfülöpről, hogy teljesítsék az ország legnépszerűbb nyíltvízi úszó eseményét. „A Balaton-átúszás az elmúlt években egy igazi nagyszabású szabadidős sporteseménnyé vált, ahol fiatalok és idősek, profik és amatőrök családias hangulatban közösen ünnepelhetik az úszás és a sport szeretetét. Talán még sosem volt annyira hangsúlyos az egészséges életmód, mint napjainkban. A közelmúlt járványhelyzete még inkább ráirányította a figyelmet, mennyire fontos egy ellenálló immunrendszer, amit a rendszeres sportolással lehet fejleszteni és karbantartani, az úszás pedig minden szempontból az egyik legegészségesebb sportág és mozgásforma." – nyilatkozta Dr. Szabó Tünde az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

Máth István versenyigazgató kiemelte: „A sportesemény biztonságának záloga ezúttal is a  közel 150 vitorlásból, kishajókból és motorcsónakokból kialakított úszófolyosó, ahol a  Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat szakemberei folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat. Összesen 1500 szervező, rendező ügyel a résztvevők biztonságára. Az esemény népszerűségére jellemző, hogy mintegy 1000 hazai településről várunk úszókat. Tavaly a teljesítők  több mint 1/3-a nő volt,  míg az első 1979-ben megrendezett Balaton-átúszáson mindössze 4% volt a hölgyek aránya. 1979 óta 194 002 fő, összesen 1 008 810 km-t úszott, azaz a Balaton-átúszás eddigi résztvevői több mint két és félszer tették meg a Föld-Hold távolságot.”

A 2,6 km-es távról a szervező  így beszélt: „Féltáv, de teljes siker! Március közepétől mostanáig zárva voltak az uszodák, úszással nehezen lehetett készülni a megmérettetésre. A Féltávval így szeretnénk lehetőséget adni azon régi úszóinknak, akik nem érzik magukat elég felkészültnek ebben az évben. Várjuk azokat is, akiknek mindig is soknak tűnt az 5200 méter, de szívesen csatlakoznának Magyarország egyik legpatinásabb szabadidősport-eseményéhez és úsznának egy rövidebbet a csodálatos Balatonban.”

Az 5,2 km-es, vagy 2,6 km-es táv megtétele után a versenyzők a balatonboglári Platán strandon érnek partot, ahol számos programmal várja őket és a szurkolókat a Lidl Magyarország.Felelős vállalatként fontos számunkra vásárlóink egészsége, ezért azon túl, hogy áruházainkban kiváló minőségű termékeket biztosítunk, évek óta arra törekszünk, hogy felhívjuk a figyelmet az egészségtudatos táplálkozás fontosságára. Ezért a 38. Lidl-Balaton átúszáson is az egészséges életmód előmozdítását célzó programok állnak a középpontban, miközben kiemelt hangsúlyt helyezünk a környezeti fenntarthatóságra, melyeket edukatív játékok formájában sajátíthatnak el a résztvevők." - mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A Balaton-átúszás ma már jóval több mint egyszerű próbatétel. Idővel életformává válik és a rendszeres felkészülés miatt nagy szerepe van az egészségmegőrzésben. A verseny nagykövete Mádai Vivien, műsorvezető, a Balaton szerelmese.Balatoni lányként a szívem egy szelete örökre a magyar tengerhez tartozik, ezért nagy örömmel tölt el, hogy a 38. Lidl Balaton-átúszás népszerűsítésében vehetek részt. Már több éve központi szerepet tölt be az életemben a sport és a tudatos életmód - nőként és édesanyaként is azt gondolom, hogy ez kiemelten fontos és nem lehet róla eleget beszélni.” – mondta Mádai Vivien.

Az online előregisztráció július 15-én nyílt meg a 38. Lidl Balaton-átúszás mindkét távjára, azonban a helyszínen is lesz lehetőség nevezésre. A részvétel feltétele az egy hónapnál nem régebbi, vagy helyszíni orvosi vizsgálat.

 

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (272.92 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet