MENTES-M Díjat nyert a Lidl

10.10.2019 12:00:00 | Budapest

Két kategóriában nyert a Lidl Magyarország a mentes termékek versenyén, melyet a PPH Média és Store Insider szaklap szakmai zsűrije hazánk legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeinek ítélt oda.

Az immáron második alkalommal kiosztott rangos elismerésre kizárólag olyan termékekkel lehetett nevezni, amelyek a 14 fő allergén közül legalább egytől és/vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól igazoltan mentesek, illetve megfelelnek a kiírt kategóriáknak. A zsűri elé csak olyan termékek kerülhettek, melyeket laboratóriumban bevizsgáltak, kémiai összetevőik alapján megfelelő minőségűnek nyilvánítottak és a pályázók erről nyilatkozatot is tettek.

Az idei Mentes-M versenyen 114 termék került a döntőbe, ahol a 8 fős szakmai zsűri food kategóriában és a hozzájuk tartozó alkategóriákban összesen 46 győztest hirdetett. A bírálók a döntés során a termékeket érzékszervi bírálat alá vették, minden kategóriában ellenőrzött vaktesztet végeztek, valamint vizsgálták a termékek csomagolását és címkézését is, mielőtt kihirdették a nyerteseket.

Idén két termékkategóriában nyerte el a Mentes-M díjat a Lidl Magyarország. A Nasi főkategória Vendégváró alkategóriában a Gluténmentes tallérokkal, az Év Mentes Termékcsaládja főkategória Teasütemények alkategóriájában a Gluténmentes sós és édes teasüteményekkel vívta ki az áruházlánc a zsűri elismerését.


Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője a díjak elnyerése kapcsán kiemelte: „A Lidl Magyarország számára kiemelten fontos a vásárlói igények kielégítése, ezért az áruházlánc a fogyasztói tendenciák alakulásának megfelelően folyamatosan fejleszti termékkínálatát. Fontosnak tartjuk, hogy a megbízható és egyre bővülő laktóz- és gluténmentes termékkínálatunkkal a speciális táplálkozási igényt követők számára nyújtsunk segítséget, akik az áruházlánc egyre bővülő mentes termékcsoportjaiból változatos étrendet tudnak összeállítani. Így a laktóz- és gluténmentesen étkezőknek sem kell lemondaniuk például az édességekről, hiszen ezeknek is van már mentes változata, melyet a most elnyert Mentes-M díjak is bizonyítanak.

 

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Megosztás

Tudj meg többet