Minőségi szabványaink

Minőségi szabványaink

Így biztosítjuk a legjobb minőséget a Lidlnél

Termékeink minőségének folyamatos fejlesztése érdekében - a fenntarthatósággal kapcsolatos elképzeléseinkkel is összhangban - minőségirányítási rendszerünk részeként folyamatos eszmecserét és párbeszédet folytatunk a gyártókkal és a beszállítókkal.

Minden folyamatunk arra irányul, hogy szavatoljuk termékeink biztonságát és minőségét azért, hogy vásárlóink megbízhassanak az állandó minőségben - a termékek összetételére, ízére, megjelenésére és állományára vonatkozóan. Különösen a szezonalitás és a nemzeti jelleg játszik szerepet a beszerzett nyersanyagok minőségében. Ugyanis az évszakok, a termőterületek és az időjárás összefüggéséből fakadóan eltérő minőség adódhat a mezőgazdasági termékek esetében. Egy dolog azonban biztos: vásárlóink mindig számíthatnak a megszokott Lidl-minőségre.

 

Figyelemmel kísérjük a fejleményeket és végrehajtjuk a jogszabályi változásokat. Ezek közé sorolhatóak például az olyan európai uniós rendeletek, mint a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló rendelet, az élelmiszer-adalékanyagokról szóló rendelet (1333/2008/EK rendelet) és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló EU-irányelv. Emellett természetesen betartjuk a hazai jogszabályi követelményeket, amelyek az EU-n belül is eltérőek lehetnek. Beszállítóinkkal szemben minimumkövetelményeket is támasztunk, például a zöldség- és gyümölcstermesztésben használt növényvédő szerek tekintetében, annak érdekében, hogy mindig a jól bevált Lidl-minőséget biztosítsuk vásárlóinknak. 

A rövid szállítási útvonalak révén az áruházakban friss áruval találkozhatunk. Ez azért is fontos, mert ezáltal erőforrást takaríthatunk meg, és egyúttal munkahelyeket is biztosíthatunk . Ezért ahol csak lehetséges, a friss termékeket Magyarország egyes régióiból szerezzük be vagy legalább egy uniós országból. Ebben az esetben fordulhat elő az, hogy a nyersanyagokat különböző beszállítóktól kapjuk, melyek a területi/regionális feltételekből származó adottságok miatt némileg eltérhetnek.

 

 

Nemzetközi kereskedelmi vállalatként nagy beszállítói hálózatra támaszkodunk, hogy az áruellátást mindenkor - még a nehéz időkben is - biztosítsuk. Ez jelentheti azt, hogy ugyanazokhoz a termékekhez, amelyek több ország Lidl üzleteiben is elérhetőek, különböző beszállítókat tudunk igénybe venni. Ez azt eredményezheti, hogy a specifikációnk keretein belül a gyártási módszerek terméktől függően némileg eltérhetnek, úgy mint például:

•    Gyártástechnológia: A termék megjelenésében lehetnek eltérések.
•    A nyersanyagok eredete: A beszállítók a nyersanyagokat különböző albeszállítóktól szerzik be.
•    Az összetevők egyenértékűsége: Egyes termékek esetében ebben az értelemben egyes összetevők helyettesíthetőek. Így például egy növényi olaj összetevőjű termék tartalmazhat napraforgóolajat vagy repceolajat.

 

to be defined by country

Az elégedett vásárló a Mi mércénk

Célunk a vásárlói igények folyamatos kielégítése, ezért mindig szívesen fogadjuk a fogyasztók visszajelzéseit és a termékek fejlesztésére vonatkozó javaslataikat.

Amennyiben egy termék minőségével vagy biztonságosságával kapcsolatban bármilyen gyanú merül fel, úgy abban az esetben haladéktalanul utánajárunk a problémának és a terméket azonnal kivonjuk az értékesítésből, tájékoztatjuk vásárlóinkat, és nyilvánosan visszahívjuk a szóban forgó árut.  

Ízlések és preferenciák országonként eltérhetnek, így a hazai termékstratégiánk kialakítása során figyelembe vesszük ezt. Továbbá elkötelezettek vagyunk az egészséges táplálkozás előmozdítása iránt, például a csökkentési stratégiánk révén. Ennek keretében fokozatosan törekszünk termékeink só- és cukortartalmának csökkentésére, valamint a telítetlen zsírok arányának növelésére.

Díjak és tesztgyőztes termékek

Díjak és tesztgyőztes termékek

Akár fogyasztói szervezetek, akár szerkesztőségi tesztekről beszélünk - számos saját márkás termékünket díjazzák, vagy kapja meg a legjobb minősítést különböző teszteken. Független teszteredmények bizonyítják, hogy saját márkáink gyakran még jobban teljesítenek, mint a megfelelő márkás termékek.  

 

 

Tbd

A legmagasabb minőségi és biztonsági előírások

A minőségbiztosítás a Lidl Magyarország legfőbb prioritása a gondtalan élvezet érdekében.  

Mielőtt sajátmárkás termékeinket forgalomba hozzuk, alaposan bevizsgáltatjuk és teszteljük azokat. Belső minőségellenőrzéseinkkel párhuzamosan független és elismert vizsgálóintézeteknél végeztetjük termékeink mikrobiológiai, kémiai, fizikai és érzékszervi vizsgálatát.

A termékek jelölését is ellenőrzik: Gondoskodunk arról, hogy minden összetevő teljeskörűen és helyesen szerepeljen a csomagoláson. Ez segít például a különleges táplálkozási igényű vagy allergiás személyeknek, akik így azonnal megtalálják az allergénekre és összetevőkre vonatkozó összes információt.

A Lidl nemzetközi termékellenőrzési rendszerrel rendelkezik, így előre nem látható események esetén azonnali minőségbiztosítási intézkedéseket tudunk hozni. Minden termék nyomon követhető és egyértelműen azonosítható a Lidl-üzletektől a logisztikai központokon át egészen a gyártásig.

Biztonság a non-food termékek esetében

Mixerektől a gyermekjátékokig: biztonság a non-food termékek esetében

A nem élelmiszeripari termékekre, úgy mint az elektromos szerszámok, konyhai gépek vagy játékok a legmagasabb biztonsági előírások vonatkoznak. A non-food termékek gyártása során a legnagyobb hangsúlyt fektetjük arra, hogy minden tartós fogyasztási cikk, így például a műszaki cikkek vagy a különböző háztartási gépek, de ide sorolhatóak a játékok is - rendeltetésszerű használat esetében biztonságosan használhatóak legyenek. Az árucikkeket már a gyártás során ellenőrzik, mely rész az is, hogy a Lidl minden terméket nemzetközileg elismert szabványok szerint független intézetekkel vizsgáltat meg - függetlenül attól, hogy hol gyártják őket.

Textilek minősége

Textilek minősége

A minőségnek számos aspektusa létezik számunkra. A textíliák esetében különös figyelmet fordítunk a káros anyagoktól való mentességre és az illeszkedés pontosságára. Ezért minden saját textilmárkánkat többlépcsős minőségvizsgálatnak vetjük alá, ami a gyártóüzemekben és a gyártási folyamatoknál kezdődik. Ezzel összefüggésben termékeinket független vizsgálóintézetekkel teszteltetjük és tanúsíttatjuk.