koronavirus
Lidl

Nyitvatartás

A Lidl Magyarország módosítja áruházainak nyitvatartását, melyről részletesen az alábbi oldalon tájékozódhat: lidl.hu/nyitvatartas

A Lidl Magyarország számára a vásárlók és a munkatársak biztonsága, egészségének óvása továbbra is prioritás!

Munkatársaink biztonsága

1) A vállalat minden Kolléga számára maszkot biztosít, amelynek eladótérben történő viselete kötelező.

2) Amennyiben igény van az áruházi munkavégzés során kesztyű használatára, a Kollégák rendelkezésére állnak egyrészt a munkavédelmi kesztyűk, másrészt egyszer használatos gumikesztyűk.

3) Az áruházak szappanadagolóiba erős tisztító és fertőtlenítő hatású készítmény lett elhelyezve, mely minden áruházban elérhető.

4) A kasszák, kasszaszalagok, kilincsek és egyéb felületek naponta többször, vírusölő fertőtlenítőszerrel kerülnek fertőtlenítésére.

5) A vásárlók várakozási helyét a kasszák előtt padlómatrica biztosítja.

6) Az immunrendszer erősítésének érdekében minden áruházban a termékkínálatából gyümölcs és vitamin kerül biztosításra minden Kolléga számára.

7) Plakátok kerültek elhelyezésre a vírus terjedésének megelőzésére vonatkozóan, melyben felhívjuk a Kollégák figyelmét, hogy vírusölő folyadék használatát megelőzően semmi estre se nyúljanak szájukhoz, arcukhoz vagy szemükhöz.

8) A vásárlók az áruházakban kihelyezésre kerülő tájékoztatók segítségével lesznek informálva a személyes biztonságot növelő tényezők betartásáról. Ennek része a kártyával történő fizetés előnyben részesítése, az átgondolt bevásárlólisták használata, az egyedüli bevásárlás preferálása, valamint az higiénés szabályok betartása.

9) Arcvédő plexi biztosítása az áruházi Kollégák számára, továbbá védőplexit helyeztünk el áruházaink kasszáinál.

 

A vásárlók biztonsága

1) A Lidl megkülönböztetett figyelmet fordít a vásárlók biztonságára, és minden elvárható intézkedést megtesz a jövőben is.

2) Kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselete az áruházakban. Aki nem visel, azt az áruház munkatársai felszólíthatják az áruház elhagyására. A maszkviselési kötelezettség megszegése esetén az áruházlánc munkatársai jogosultak rendőri intézkedést kezdeményezni.

3) Az eladótérben a vásárlók tartsanak biztonságos távolságot más személyektől, főképpen a pénztár előtti sorban álláskor!

4) Javasoljuk a készpénz nélküli fizetéseket az üzletekben, ami gyorsabb, kényelmesebb is.

5) Vásárlás közben is fordítsanak figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ általános ajánlásaira is, amelyek szerint ne érintse meg az arcát, különösen az ajkakat, az orrát és a szemét kézzel!

6) Kövessék a köhögés és a légzés higiéniai protokollját! Köhögés vagy tüsszentés esetén takarják el a szájukat és az orrukat egyik könyökkel, vagy zsebkendővel, majd a lehető leghamarabb dobják be a zsebkendőt egy zárt szemetesbe! Ne köhögjenek vagy tüsszentsenek az áruházban az ott tartózkodókra, vagy a kihelyezett élelmiszeripari és más termékekre!

7) Ne fogják meg a válogatható frissárut - elsősorban a péksüteményt - puszta kézzel, használjanak erre a célra kihelyezett fogóeszközt, vagy eladótéri műanyag zacskót, esetleg papírzacskót, amibe be is csomagolhatnak!

8) A vállalat kiemelt figyelmet fordít az áruházi higiéniára, így a bevásárlókocsik és bevásárlókosarak rendszeresen napi tisztítására és fertőtlenítésre, melyre speciális, széles spektrumú fertőtlenítőszert használ.

9) Az áruházak bejáratánal érintésmentes kézfertőtlenítők kerültek kihelyezésre, hogy a vásárlók bevásárlás előtt könnyen fertőtleníthessék kezüket.

Köszönet Munkatársainknak

Köszönet Munkatársainknak!

Vállaltunk 2004-es piacra lépése óta töretlenül fejlődik és mindent megtesz annak érdekében, hogy a folyamatosan változó vásárlói igényeket kiszolgálja és magas minőségű, ugyanakkor kedvező árú termékek biztosításával járuljon hozzá a vásárlók mindennapi életéhez, táplálkozásához.

Az elmúlt hónapokban több ezer munkatársunk mindent megtett annak érdekében, hogy a lakosság élelmiszerellátottsága megfelelő legyen és vásárlóink számára ebben a krízishelyzetben is biztosítani tudtuk a szükséges termékeket.

Büszkék vagyunk elkötelezett, felelősségteljes és lelkiismeretes Munkatársainkra, akik a legnehezebb helyzetekben is biztosították az áruházak áruellátását és működését.

Köszönjük Munkatársainknak, hogy hősiesen helyt álltak ebben a nehéz időszakban!

Hasznos információk

A Kormány által bejelentett veszélyhelyzeti intézkedésekről, valamint a koronavírus terjedésével kapcsolatosan további tájékoztatás az alábbiakban érhető el:

Koronavírus weblap:  https://koronavirus.gov.hu

Koronavírus Facebook oldal:  https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu

Nemzeti Népegészségügyi Központ – A koronavírus megelőzésével kapcsolatos ajánlások:  http://egeszseg.hu/koronavirus-tajekoztatok

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható zöldszámokat is üzemeltet a koronavírushoz köthető lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében: 06-80-277-455 és 06-80-277-456 valamint egy e-mail cím is rendelkezésre áll: koronavirus@bm.gov.hu