koronavirus

Kedves Vásárlóink!

A COVID-19 koronavírus terjedése miatti aggodalom mindannyiunkat érint és korlátozza a megszokott életterünket.

Mi a Lidl-nél éjt nappallá téve azon dolgozunk, hogy biztosítsuk a termékek elérhetőségét országszerte mind a 183 áruházunkban.

Megértésüket kérjük, ha átmenetileg nem minden termék érhető el minden helyen – az élelmiszerek pótlása és a polcok feltöltése folyamatos.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani annak a több ezer kollégánknak a kiemelkedő munkájáért, akik az áruházakban, a raktárakban és különböző szakterületeken dolgoznak Önökért nap, mint nap.

Köszönjük fáradhatatlan erőfeszítéseteket!

Köszönettel tartozunk beszállítóinknak és termelőinknek is, akikkel napról napra szorosan és zökkenőmentesen tudunk együttműködni, különösen ezekben a nehéz időkben.

Tartsunk össze és vigyázzunk egymásra!

Mi itt vagyunk Önökért!

Általános információk

Kérjük figyelmesen olvassa végig tájékoztatónkat áruházaink nyitvatartási idejéről, intézkedéseinkről és javaslatainkról!

picture

Nyitvatartás

A Lidl Magyarország számára a vásárlók és a munkatársak biztonsága, egészségének óvása továbbra is prioritás. Ennek érdekében a vállalat folyamatosan együttműködik az illetékes hazai hatóságokkal, követi az előírásokat és felhívásokat.

Eleget téve Magyarország Kormányának legújabb, a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletének 2020. március 28-tól átmenetileg a következők lépnek életbe:

1) 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az áruházat a 65. életévüket betöltött személyek látogathatják.

2) Az élelmiszerüzletekben 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy áruházaink továbbra is a nyitvatartási rend szerint állnak a vásárlók rendelkezésére.
Áruházaink pontos nyitvatartási idejéről a következő linken érhető el információ:

https://www.lidl.hu/uzletkereso

Kérjük kedves vásárlóinkat, hogy vegyék figyelembe a korlátozást bevásárlásuk tervezésénél!

 

Ellátásbiztonság

A Lidl beszállítóival együttműködve az elmúlt hetekhez hasonlóan most is mindent megtesz annak érdekében, hogy a megnövekedett keresletet kezelni tudja. Előfordulhat ugyanakkor, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban egyes cikkek kitöltési üteme az árupótlás időigénye miatt a szokásosnál hosszabb lehet.

A Lidl továbbra is azt javasolja, hogy a lakosság ne halmozzon fel otthonában feleslegesen sok élelmiszert!

 

picture

Munkatársaink biztonsága

1) A vállalat minden Kolléga számára maszkot biztosít, amelynek eladótérben történő viselete kötelező.

2) Amennyiben igény van az áruházi munkavégzés során kesztyű használatára, a Kollégák rendelkezésére állnak egyrészt a munkavédelmi kesztyűk, másrészt egyszer használatos gumikesztyűk.

3) Az áruházak szappanadagolóiba erős tisztító és fertőtlenítő hatású készítmény lett elhelyezve, mely minden áruházban elérhető.

4) A kasszák, kasszaszalagok, kilincsek és egyéb felületek naponta többször, vírusölő fertőtlenítőszerrel kerülnek fertőtlenítésére.

5) A vásárlók várakozási helyét a kasszák előtt padlómatrica biztosítja.

6) Az immunrendszer erősítésének érdekében minden áruházban a termékkínálatából gyümölcs és vitamin kerül biztosításra minden Kolléga számára.

7) Plakátok kerültek elhelyezésre a vírus terjedésének megelőzésére vonatkozóan, melyben felhívjuk a Kollégák figyelmét, hogy vírusölő folyadék használatát megelőzően semmi estre se nyúljanak szájukhoz, arcukhoz vagy szemükhöz.

8) A vásárlók az áruházakban kihelyezésre kerülő tájékoztatók segítségével lesznek informálva a személyes biztonságot növelő tényezők betartásáról. Ennek része a kártyával történő fizetés előnyben részesítése, az átgondolt bevásárlólisták használata, az egyedüli bevásárlás preferálása, valamint az higiénés szabályok betartása.

9) Arcvédő plexi biztosítása az áruházi Kollégák számára, továbbá védőplexit helyeztünk el áruházaink kasszáinál.

 

A vásárlók biztonsága

1) A Lidl megkülönböztetett figyelmet fordít a vásárlók biztonságára, és minden elvárható intézkedést megtesz a jövőben is.

2) Javasoljuk, lehetőleg ne a csúcsidőszakban menjenek vásárolni. A kisgyermekek érdekében pedig azt javasoljuk, ha megoldható a felügyeletük otthon, ne vigyék őket magukkal vásárolni! Az idősebb korosztály lehetőség szerint ne hagyja el otthonát és ne személyesen vásároljon, hanem kérje a környezetében a fiatalabb generáció segítségét!

3) Az eladótérben a vásárlók tartsanak biztonságos távolságot más személyektől, főképpen a pénztár előtti sorban álláskor!

4) Javasoljuk a készpénz nélküli fizetéseket az üzletekben, ami gyorsabb, kényelmesebb is.

5) Vásárlás közben is fordítsanak figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ általános ajánlásaira is, amelyek szerint ne érintse meg az arcát, különösen az ajkakat, az orrát és a szemét kézzel!

6) Kövessék a köhögés és a légzés higiéniai protokollját! Köhögés vagy tüsszentés esetén takarják el a szájukat és az orrukat egyik könyökkel, vagy zsebkendővel, majd a lehető leghamarabb dobják be a zsebkendőt egy zárt szemetesbe! Ne köhögjenek vagy tüsszentsenek az áruházban az ott tartózkodókra, vagy a kihelyezett élelmiszeripari és más termékekre!

7) Ne fogják meg a válogatható frissárut - elsősorban a péksüteményt - puszta kézzel, használjanak erre a célra kihelyezett fogóeszközt, vagy eladótéri műanyag zacskót, esetleg papírzacskót, amibe be is csomagolhatnak!

8) A vállalat kiemelt figyelmet fordít az áruházi higiéniára, így a bevásárlókocsik és bevásárlókosarak rendszeresen napi tisztítására és fertőtlenítésre, melyre speciális, széles spektrumú fertőtlenítőszert használ.

 

picture

Köszönet Munkatársainknak!

Szeretnénk köszönetet mondani annak a több ezer munkatársunknak, akik óriási elkötelezettségről és felelősségvállalásról tesznek tanúbizonyságot ezekben a nehéz időkben.

Köszönjük Mindnyájuknak!

Hazánkban senkinek sem kell aggódnia, hiszen biztosított a mindennapi élethez szükséges élelmiszerellátás.

A mi hőseink a munkatársaink! Ők tartják szem előtt a frissességet és a tisztaságot a Lidlnél minden nap.

Nagyon köszönjük!

Hasznos információk

A Kormány által bejelentett veszélyhelyzeti intézkedésekről, valamint a koronavírus terjedésével kapcsolatosan további tájékoztatás az alábbiakban érhető el:

Koronavírus weblap:  https://koronavirus.gov.hu

Koronavírus Facebook oldal:  https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu

Nemzeti Népegészségügyi Központ – A koronavírus megelőzésével kapcsolatos ajánlások:  http://egeszseg.hu/koronavirus-tajekoztatok

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható zöldszámokat is üzemeltet a koronavírushoz köthető lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében: 06-80-277-455 és 06-80-277-456 valamint egy e-mail cím is rendelkezésre áll: koronavirus@bm.gov.hu