ENSZ Globális Megállapodás

ENSZ Globális Megállapodás

Csatlakozás az ENSZ Globális Megállapodásához

A Schwarz Csoport részeként a Lidl csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásához, elköteleződve ezáltal a felelősségteljes, fenntartható vállalatirányítás elvei mellett. Az ENSZ Globális Megállapodás a világ legnagyobb és legfontosabb kezdeményezése a felelős vállalatirányításért.

Felelős vállalatirányítás

A Lidl elkötelezett az értékláncában a vállalati átvilágítás és a társadalmi, illetve ökológiai előírások folyamatos fejlesztése mellett. Ennek érdekében minden nap megtesszük a tőlünk telhetőt, s ezt az áruk beszerzésével kapcsolatos emberi jogi, környezeti és üzleti átvilágítási folyamatokra vonatkozó állásfoglalásunkban is rögzítettük.

A Lidl évek óta számos intézkedés mellett kötelezi el magát, a környezetvédelmi és társadalmi előírások, valamint az emberi jogok és a korrupció kérdéseivel is foglalkozik. Különféle kezdeményezésekben veszünk részt a megélhetést biztosító bérek és a környezetvédelem biztosítása érdekében a globális ellátási láncokban, tisztességes és egyenlő munkakörülményeket kínálunk munkavállalóink számára.

Az ENSZ Globális Megállapodásához, a felelős vállalatvezetés érdekében életre hívott, a világ legnagyobb és legfontosabb kezdeményezéshez való csatlakozásunk kiegészítésként és iránymutatásként szolgál a fenntarthatóság melletti elkötelezettségünk keretében megvalósított sokféle tevékenységünk és előírásaink számára, melyeket már kidolgoztunk és bevezettünk. A felelősség és fenntarthatóság számunkra nem csupán ígéret, hanem gyakorlati tevékenységeink kötelező alapja, valamint a Lidl jövőbeli sikerének és növekedésének kulcsa.

ENSZ Globális Megállapodás

Az ENSZ Globális Megállapodása a felelős vállalatvezetés tíz alapelvét foglalja magába az emberi jogok, a munkaügyi normák, a környezet és a korrupció elleni küzdelem területén. Az ENSZ kezdeményezésének tíz alapelvére, az emberek és a környezet melletti széleskörű elkötelezettségünk kiegészítő iránymutatásaként tekintünk, mely az évek során növekedett.

ENSZ Globális Megállapodás alapelvei

ENSZ Globális Megállapodás

• A vállalatoknak támogatniuk kell és tiszteletben kell tartaniuk a nemzetközi emberi jogok védelmét

• A vállalatoknak mindent meg kell tenniük azért, hogy semmilyen módon ne járuljanak hozzá az emberi jogok megsértéséhez.

• A vállalatoknak el kell ismerniük az egyesülési szabadsághoz és a kollektív tárgyaláshoz való jogot.

• A vállalatoknak elő kell segíteniük a kényszer- és kötelező munka minden formájának felszámolását.

• A vállalatoknak elő kell segíteniük a gyermekmunka hatékony felszámolását.

• A vállalatoknak elő kell segíteniük a foglalkoztatásból és munkavégzésből eredő hátrányos megkülönböztetés felszámolását.

• A vállalatoknak támogatniuk kell az elővigyázatos megközelítést a környezeti kihívások terén.

• A vállalatoknak kezdeményezések által kell előmozdítaniuk a szélesebb környezeti felelősségvállalást.

• A vállalatoknak ösztönözniük kell a környezetbarát technológiák fejlesztését és terjesztését.

• A vállalatoknak a korrupció minden formája ellen küzdeniük kell, beleértve a zsarolást és a megvesztegetést is.