Lidl Science Based Targets

Science Based Targets

Tudományos alapú célok

Az éghajlatváltozás mindannyiunk életét, megélhetését veszélyezteti és a társadalom minden szintjén fellépést igényel. A Lidl Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett, melynek érdekében évek óta számos intézkedést hajt végre. Most újabb döntő lépésre szántuk el magunkat és ambiciózus, tudományos klímacélokat tűzünk ki magunk elé – az úgynevezett Tudományos alapú célokat (Science-based targets).

2020 augusztusában a Schwarz csoport a vállalat minden szintjén elkötelezte magát a Tudományos alapú célok elnevezésű kezdeményezés mellett. Az elkövetkező hónapokban konkrét célokat és intézkedéseket fogunk meghatározni azzal a céllal, hogy elkerüljük, csökkentsük vagy kompenzáljuk a CO2-kibocsátást a működésünk során és az ellátási láncban egyaránt.

Tudományos alapú célok

Tudományos alapú célok

A Tudományos alapú célok (Science-based targets - SBTs) a releváns üvegházhatású gázkibocsátás csökkentési céljait jelentik, amelyeket tudományos alapon határoztak meg.

A Tudományos alapú célok kezdeményezést 2015-ben indította el a CDP (Szén-dioxid Kibocsátás Közzétételi Projekt), a WRI (Világ Erdőforrásai Intézet), a WWF (Természetvédelmi Világalap) és az ENSZ Globális Megállapodás (UNGC).

A kezdeményezésben résztvevő vállalatok ambiciózus célt tűztek ki maguk elé azoknak az üvegházhatást okozó gázoknak a csökkentésére, amelyekért a 2015-ös párizsi éghajlatvédelmi egyezmény értelmében felelősek.