A LIDL ÉS A DÍVÁNY 2021-BEN IS KERESI AZ ÉV SZUPERTANÁRÁT

08.07.2021 12:00:00 | Budapest

Immáron ötödik alkalommal, 2021-ben is keresi a Lidl Magyarország és a Dívány online magazin az Év Szupertanárát, azt a pedagógust, aki egyedi és kreatív módszerekkel tanítja diákjait, akinek óráiért rajonganak a gyermekek. A kampány célja, hogy évről-évre ráirányítsa a figyelmet a formabontó, mégis hatékony oktatási módszerekre, s díjazza a példaértékű tanári teljesítményeket.

A Lidl Magyarország elkötelezett az iskolás korú gyermekek edukációja mellett, amelyben a pedagógusoknak, oktatási módszereiknek kiemelt szerepe van. A vállalat ezért is tartja fontosnak, hogy a Dívánnyal közösen, pályázat formájában biztosítson lehetőséget a legkreatívabb módon tanító tanárok bemutatkozására, formabontó eszközeik megismertetésére és a győztes pedagógus értékes nyereményekkel való díjazására. Az év Szupertanára kezdeményezésnek ezáltal célja az is, hogy támogassa a tanári közösségek kreativitását, új tanítási módok térnyerésének, alkalmazásának lehetőségét.

A pályázat nagy népszerűségnek örvend, a tavalyi felhívásra országszerte 72 pályamunka érkezett, kiváló pedagógusok osztották meg innovatív módszereiket. Az elmúlt négy évben szakmai és közösségépítő programok láttak napvilágot, a pályázók online ötlettárakat hoztak létre, személyes kapcsolatok születtek, testvériskolák alakultak. A kampány sikere okán az idei évben egy különleges riportsorozat is indul, melynek keretében a 2020-ban pályázó pedagógusok kapnak lehetőséget módszereik megismertetésére. A Szupertanár interjúk a szülők és tanárok közötti kapcsolat erősítését és a pedagógusszakma megbecsültségének növelését is szolgálják.

A 2021-es év Szupertanára idén is értékes nyereményekkel lesz gazdagabb, munkája elismeréseként egy iPad Pro készüléket, valamint 100 000 forint értékű Lidl utalványkártyát vehet át az áruházlánc jóvoltából. Jutalomban részesül a Szupertanár iskolája is, hiszen a vállalat 1.000.000 Ft értékű egészséges élelmiszerrel ajándékozza meg azt az intézményt, ahol a díjazott pedagógus tanít.

Nagy öröm számunkra, hogy immáron ötödik alkalommal állhatunk e nagyszerű kezdeményezés mellé, hiszen fontos számunkra a magyar oktatás ügye. Meghatározónak tartjuk az olyan elhivatott oktatók támogatását, akik korunk számos kihívásaival megküzdve rendhagyó módszerekkel tudnak élvezetes órákat tartani a fiatal generációnak.” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A pályázatokat ezúttal is szakmai zsűri bírálja el, melynek tajgai: Niedermüller Anna oktatási szakértő, a Jövő Iskolája alapítója, az AKG általános iskolájának főszervezője, a Szülő2.0 blog alapítója, állandó szerzője; Lenhardtné Kwaysser Fatime, a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola tanítója, a 2020-as Szupertanár verseny győztese és a 14 éves Szofi, aki egy budapesti iskola tanulója, a diákokat képviseli az értékelés során. A zsűri által választott három döntős közül augusztus 6. és 15. között a Dívány olvasói szavazással döntik el, hogy ki nyeri a fődíjat. Bővebb információ a pályázatról, itt érhető el.

 

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (154.24 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet