Az egészségügyi ellátás támogatására adománygyűjtő kampányt szervez a Lidl

25.10.2021 12:00:00 | Budapest

Pilos adománygyűjtő kampány Lidl

A hazai egészségügyi ellátás támogatása céljából október 25-étől elektromos kórházi ágyak vásárlására indít nagyszabású, országos szintű adománygyűjtő kampányt a Lidl Magyarország. A vállalat minden eladott Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tej árából 5 Ft-ot a Semmelweis Egyetem Alapítványnak ajánl fel, az összegyűlt adományt pedig az akció végén megduplázza.

Az elmúlt időszakban különösen nagy teher hárult az egészségügyre, ezért még fontosabbá vált, mint valaha, hogy az ellátáshoz szükséges eszközök maximálisan hozzájáruljanak a betegek ellátásához, gyógyításához. A mozgásképtelen vagy mozgásukban akadályozott betegek sok esetben a nap 24 óráját a betegágyban fekve töltik, ezért különösen fontos, hogy a kórházi ágy a korszerű terápiás elveknek megfelelő legyen.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke elmondta: „Vállalatunk kampányának célja, hogy vásárlóinkkal összefogva az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményét, a havonta mintegy 12 000 fekvőbeteg esetet kezelő Semmelweis Egyetemet modern, elektromos kórházi ágyak beszerzésében segítse és ezáltal közösen hozzájárulhassunk a magyar egészségügyi ellátás fejlesztéséhez és a magyar emberek egészségének támogatásához.”

A speciális, 1-1,5 millió forint értékű ágyak magassága, háttámlája és lábvége külön-külön is állítható a beteg testmagasságához, így biztosítva a kényelmes és biztonságos fekvést. A többrétegű matracok csökkentik a felfekvés kialakulásának veszélyét, a leereszthető védőkorlátok a páciensek könnyebb mozgatását teszik lehetővé, míg a fékekkel ellátott, gördülő kerekek a beteg szállítását, az ágyak mozgatását könnyítik meg.

„A legmodernebb színvonalat képviselő ágyak számának bővítése amellett, hogy hozzájárul betegeink legmagasabb szintű ellátásához és gyógyulásához, emeli pácienseink komfort- és biztonságérzetét, és az ápolási feladatokat végző szakdolgozóink munkáját is jelentősen segíti. ” – emelte ki az együttműködés kapcsán dr. Merkely Béla. A Semmelweis Egyetem rektora, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetét fejezte ki az adománygyűjtés kezdeményezéséért. Hangsúlyozta: a Semmelweis Egyetem Magyarország és a közép-európai régió vezető orvos- és egészségtudományi felsőoktatási intézménye, amelynek célja, hogy a betegellátás terén is a legmagasabb színvonalat képviselje. Az egyetemi klinikák évente mintegy 140 ezer fekvőbeteg esetet látnak el, a pandémia kezdete óta pedig több mint hatezer COVID-19 beteget kezeltek. A speciális ágyakat a COVID-19-ben szenvedők kezelésében, valamint rehabilitációjuk során is használni fogják. Így az adományozók az egyetem járvány elleni küzdelmét is támogatják. – mondta dr. Merkely Béla, aki a negyedik hullám kapcsán hangsúlyozta az oltás felvételének fontosságát. Az a legjobb vakcina, ami a vállunkban van. – jelentette ki.

A Lidl Magyarország évek óta elkötelezett az egészséges táplálkozás és az egészségtudatos életmód támogatása mellett. Ennek jegyében immár harmadik éve havi szinten nagy értékű élelmiszeradománnyal támogatja a kórházi ápolásra szoruló beteg gyermekek étkeztetését, közvetve pedig gyorsabb felépülésüket. Mindemellett magas minőségű termékkínálatával, a vásárlókat megszólító edukációs kampányaival, és különféle szponzorációs tevékenységeivel is folyamatosan az egészségtudatos életmód előmozdításán dolgozik.

Az október 25-től induló adománygyűjtő akcióban minden hazai Lidl áruház részt vesz. Bővebb információ a kampányról: lidl.hu/SEadomany

 

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Letöltés

Letöltés (162.01 KB)

Megosztás

Egyéb dokumentumok
Tudj meg többet