Hatalmas sikerrel zárult a Lidl edukációs versenye

Félezer értékelt feladatlap, 280 iskolából

19.11.2020 12:00:00 | Budapest

Nagy népszerűségnek örvendett a diákok körében a Lidl Egészségesen az iskolapadban programja. A kezdeményezés keretében meghirdetett online Tudáspróbán, amely az egészségtudatos táplálkozást járta körül 737 általános iskolás szállt versenybe, melyből országszerte 280 iskolából 505 véglegesített és beküldött feladatlapot értékelt a zsűri. A feladatok összeállításában a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújtott szakmai támogatást.  

Rendkívüli érdeklődés övezte a Lidl által indított online tanulmányi versenyt, ahol 6-8. osztályosok gyakorlati, kreatív feladatokat oldottak meg a tudatos vásárlás, egészségtudatos főzés és táplálkozás témájában. Az izgalmas, hétköznapi példákra épülő feladatok - legyen szó termékcímke értelmezéséről, élelmiszercsoportok ismeretétről vagy az egészséges ételkészítési technikákról – népszerűek voltak a diákok körében. A szülők bevonásával a fiatalok még egészséges menüsort is terveztek, melyek között nagyon sok igazán ötletes megoldás is született. A megmérettetés sikerét mutatja, hogy 280 általános iskolából, 323 osztályból végül 505 véglegesített és beküldött online Tudáspróbát értékelt a szakmai zsűri. A Lidl a középiskolásokra is gondolt, a nekik szóló Fald a színeket! kihívásra számos színes, egészséges és kreatív recept és ételfotó érkezett.

A Lidl Magyarország 2015-ben indította útjára az Egészségesen az iskolapadban! elnevezésű kezdeményezését, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a gyerekek egészséges táplálkozásának fontosságára, egyben megossza az ezzel kapcsolatos ismereteket a szülőkkel. A vállalat fontosnak tartja, hogy már egészen fiatal kortól felhívja a figyelmet az egészségtudatos táplálkozásra, ugyanakkor törekszik arra is, hogy mindezt a lehető legkönnyedebb formában tegye. A programról bővebb információ itt található.

 

Sajtókapcsolat

Lidl sajtóosztály
sajto@lidl.hu

Egyéb dokumentumok

Dokumentumok (1)
  • Hatalmas sikerrel zárult a Lidl edukációs versenye

    Budapest, 19.11.2020

    Dokumentum típusa: pdf
    Fájl mérete: 110.13 KB
    download

Tudj meg többet