REset Plastic

REset Plastic

Csökkentés és Újrahasznosítás. REset Plastic - Műanyagstratégiánk

A műanyagnak fontos funkciói vannak az élelmiszer-kiskereskedelemben: masszív, mégis könnyű és sokféleképpen használható. A műanyag különösképpen védi az élelmiszereket szállítás közben lehetővé téve számunkra, hogy garantáljuk a minőséget, eltarthatóságot és a frissességet vásárlóinknak. Mivel azonban egyre több műanyagot gyártanak és keveset hasznosítanak újra, egyre nagyobb problémát is jelent az emberek, állatok és a környezet számára.

Élelmiszer-kiskereskedőként tisztában vagyunk felelősségünkkel. Ebbők kifolyólag a Lidl elkötelezte magát amellett, hogy 2025-ig 20%-kal csökkenti műanyaghasználatát és saját márkás termékeinek csomagolóanyagainak 100%-át maximálisan újrahasznosíthatóvá teszi.

Ezek az intézkedések a REset Plastic, a nemzetközi műanyag stratégiánk részét képezik, amelyet 2018-ban a Scharz Csoport indított el és együtt követjük a "kevesebb műanyag - zárt körforgás" elvét.

Céljaink

20%

20%-kal kevesebb műanyag 2025-ig.

100%

saját márkás termékeink csomagolásának 100%-át 2025-ig maximálisan újrahasznosíthatóvá tesszük.

25%

saját márkás termékeink csomagolásában átlagosan 25%-ban újrahasznosított anyagot használunk fel 2025-ig.

A REset Plastic cselekvési területei

REset Plastic

A REset Plastic 5 cselekvési területe:

REduce
Ahol lehetséges és fenntartható, kerüljük a műanyag használatát.

REdesign
Olyan termékeket és csomagolásokat tervezünk, amelyek újrahasznosíthatóak és elősegítik a zárt körforgást.
Számos csomagolásban csökkentettük már a műanyag mennyiségét, növeltük az újrahasznosíthatóságot vagy újrahasznosított műanyagot használunk. Vásárlóink számára intézkedéseinket a "Felelőséggel csomagolva" logónk teszi átláthatóvá.

REcycle
Gyűjtjük, szelektáljuk és újrahasznosítjuk a műanyagot ezáltal megvalósítjuk a zárt körforgást.
Például raktárainkban az újrahasznosítható anyagokat külön szortírozzák, ami lehetővé teszi, hogy a régi fóliákból új szemeteszsákok készüljenek.  

REmove
Támogatjuk a környezetünk műanyagtól való mentesítését.
Együttműködő partnereinkkel, a "Project Stop" és a "One Earth - One Ocean e.V."közösen hozzájárulunk a műanyagmentes óceánokhoz és folyókhoz. Ez az elköteleződés helyi projekteket is magában foglal azokban az országokban, ahol a Lidl jelen van.

REsearch
Befektetünk az innovatív megoldások kutatásába és fejlesztésébe, információkat nyújtunk az újrahasznosításról és az erőforrások megőrzéséről.
Aláírtuk az Ellen MacArthur Foundation Global Commitmentjét, amely hangsúlyosan mutatja a globálisan működő körkörös gazdasággal kapcsolatos elképzeléseinket.

Lidl ÚJRAHASZNÁLHATÓ ZSÁK

Újrahasználható zsák

Óvjuk együtt környezetünket!

Spóroljunk műanyagot az újrahasználható zsákkal!

A Lidl újrahasználható zsákkal vásárlóink is aktívan részt tudnak venni a műanyagcsökkentésben. Minél többször használjuk a zöldség-, gyümölcs- vagy pékáru vásárlásánál, annál környezettudatosabban járunk el.

A Lidl újrahasználható zsák:
- környezetbarát;
- hosszútávon fenntartható, így használata révén kevesebb műanyaghulladék keletkezik;
- újrahasznosítható poliészterből készül;
- súlya mindössze 8 gramm, de akár 5 kg gyümölcs vagy zöldség is csomagolható bele;
- mosógépben 30 fokon mosható;
- egy egységcsomagolásban pedig 2 darab található.

E fenntarthatóbb alternatívával is az a célunk, hogy vásárlóinkat környezettudatosabb vásárlásra, a műanyag-felhasználás csökkentésére és hosszútávon a műanyag-hulladék minimalizálására ösztönözzük.