NEXT LEVEL MEAT

A NEXT LEVEL MEAT burgerpogácsa és készítmény 100%-ban karbonsemlegesek

A karbonsemlegesség azt jelenti, hogy a NEXT LEVEL MEAT burgerpogácsa és készítmény CO2 kibocsátásait nyomon követtük és összesítettük, majd az így kapott értéket klímavédelmi projekt támogatásával ellentételeztük.

A folyamatot 3 lépésben hajtottuk végre.

1. lépés: CO2 kibocsátás meghatározása

Meghatároztuk a termékek CO2 kibocsátásának forrásait és intézkedéseket határoztunk meg azok megelőzésére és csökkentésére. Ezek például a feldolgozott összetevőkből, gyártási folyamatok-ból, logisztikai folyamatokból és a csomagolásból is származhatnak. Összehasonlításképp, a marhahúsból készült darált hús és hamburgerpogácsa előállításának kibo-csátásához képest 91%-kal kevesebb CO2 terheléssel jár a NEXT LEVEL MEAT burgerpogácsa és a készítmény termékek előállítása. Ezt a kibocsátást pedig klímavédelmi projekt támogatásával semlegesítjük.

2. lépés: CO2 kibocsátás semlegesítése klímavédelmi projekt által

esőerdő projekt

A klímavédelmi projektek bizonyíthatóan CO2 kibocsátásokat takarítanak meg. Ilyen lehet például egy erdősítési intézkedés vagy elavult technológiák kiváltása klímabarát alternatívákkal. A „ClimePartner“ szervezettel együttműködve, egy ilyen klímavédelmi projektet támogatunk: Erdővédelem a brazíliai Portelben, egy esőerdőprojekt az Amazon régióban.

Ennek keretében az amazonasi esőerdő védelem alá kerül, így nem lesz kitéve az erdőégetéssel való földszerzésnek és az ipari erdőirtásnak. Ez lehetővé teszi, hogy ellensúlyozzuk termékeink CO2 kibocsátását. A projektet független szervezetek rendszeresen ellenőrzik és nemzetközi sztenderdek alapján tanúsítják annak érdekében, hogy a helyszíni intézkedéseket ténylegesen végrehajtják.

Bővebb információért a klímavédelmi projekttel kapcsolatban kattintson a Bővebben gombra:

3. Karbonsemleges jelölés

Karbonsemleges jelölés

A NEXT LEVEL MEAT burgerpogácsa és készítmény a ClimatePartner „Karbonsemleges“ címkéjével került jelölésre.

A címke teljes átláthatóságot biztosít: A www.climatepartner.com webhelyen beírt azonosító, vagy a dedikált weboldal segítségével elérhető, hogy mennyi CO2 ki-bocsátás került semlegesítésre és melyik klímavédelmi projektet támogatjuk.

Ezen adatok a TÜV Austria által tanúsítottak.

Hogyan segíti a klímavédelmet az erdővédelem?

Az erdők – különösen a trópusiak – jelentős mennyiségű szén-dioxidot tárolnak. Az elismert klímavédelmi projektek esetén az erdők szén-dioxid-tárolóként történő hasznosításá-nak 3 módja van:
1. erdősítés és erdőújratelepítés;
2. fenntartható erdőgazdálkodás: csak annyi fa hasznosítása, amennyi pótlásra kerül;
3. erdővédelmi pénzügyi önztönzők létrehozása (pl. REDD+).

Partnerünk a klímavédelemben

Climate Partner

ClimatePartner – Improving lives

A "ClimatePartner" szervezet megoldást nyújt a vállalatok klímavédelmi kihívásaira. A "ClimatePart-ner" egyesíti az egyedi tanácsadást a felhőalapú megoldásokkal, amely a piacon egyedülállónak számít.

Az ügyfelek kiszámolhatják, csökkenthetik és semlegesíthetik kibocsátásaikat. Ilyen módon a ter-mékek és a vállalatok is karbonsemlegessé válnak, amit a ClimatePartner címke is megerősít.

A "ClimatePartner" a világ különböző régióiban kínál klímavédelmi projekteket, változó technológi-ákkal és sztenderdekkel. Különösen fontosak a projektek társadalmi hatásai: az ENSZ által meghatá-rozott 17 Globális Fejlődési Cél jelöli ezeket.

A "ClimatePartner" szervezetet 2006-ban alapították Münchenben. Ma 50 munkatárssal dolgoznak Münchenben, Berlinben, Bécsben, Zürichben, Jerevánban és 30 ország, 1500 vállalatával működnek együtt.