Adományainkkal segítünk Lidl

Adományainkkal segítünk

Adományaink több ezer rászorulóhoz jutnak el

A társadalmi felelősségvállalás vállalatunk számára működési folyamatokon átívelő stratégiai elem, kezdeményezéseinkkel igyekszünk értéket teremteni azokban a közösségekben, ahol működünk. A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a magyar
családok támogatását, ezért társadalmi felelősségvállalási programunk elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekekre és családjaikra fókuszál. Hivatalos támogatóként segítjük két partnerszervezetünket, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványt és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületet a jótékonysági programjaik megvalósításában. A felajánlott adományaink a legszegényebb településeken élő családoknak országszerte nyújtanak segítséget többek között élelmiszerek, ruhaneműk és különféle használati tárgyak formájában.

 

JÁRULJUNK HOZZÁ KÖZÖSEN ÚJ, ELEKTROMOS KÓRHÁZI ÁGYAK VÁSÁRLÁSÁHOZ!

Pilos adománygyűjtő kampány Lidl

Az összegyűlt adományt a Lidl megduplázza!

A Lidl Magyarország évek óta elkötelezett a kórházi ápolásra szoruló beteg gyermekek egészséges étkeztetése, közvetve pedig gyorsabb felépülése mellett. Magas minőségű termékkínálatával és a vásárlókat megszólító edukációs kampányaival folyamatosan az egészségtudatos táplálkozás előmozdításán dolgozik.

Az adománygyűjtő kampány keretében a Lidl Magyarország minden eladott Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tej árából 5 Ft-ot a Semmelweis Egyetem Alapítványnak ajánl fel, az összegyűjtött adományt pedig az akció végén megduplázza.

Tudjon meg többet a kampányról és csatlakozzon Ön is!

Kórházi ápolásra szoruló gyermekek egészségesebb étkeztetését segítjük

Heim Pál támogatás Lidl

Éves szinten 78 millió forint értékű élelmiszert adományozunk

A Lidl Magyarország, mint a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány hivatalos támogatója elkötelezett a gyermek közétkeztetés minőségi javításában. Ennek eredményeképpen az áruházlánc 2019 májusától havi 5 millió, 2021. július elsejétől már havi 6,5 millió, vagyis éves szinten összesen 78 millió forint értékű élelmiszer adományozásával segíti a kórházi ápolásra szoruló gyermekek és az őket kísérő szülők egészséges étkeztetését.

A támogatás minden élelmiszercsoportra kiterjed a gabonatermékektől a friss zöldség, gyümölcsön vagy tej-és tejkészítményeken keresztül a friss húsokig bezárólag, a kiszállításról is a Lidl gondoskodik. Az Alapítvány célja az Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet fejlesztése, ahol havonta kb. 3000, évente kb. 35 ezer kórházban fekvő beteg gyermeket gyógyítanak meg és látnak el a gyermekeket kísérő szülőkkel együtt.

Élelmiszermentéssel a hátrányos helyzetűekért

élelmiszermentés Lidl

Több ezer rászorulót támogatunk a mentett élelmiszerrel

A Lidl Magyarroszág nagy hangsúlyt fektet az élelmiszerfelesleg minimalizálására, az értékesítésből kivont, de fogyasztásra alkalmas élelmiszerekkel pedig a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel partnerségben havonta 2200 rászoruló élelmezéséhez járul hozzá.

Az élelmiszermentés melletti elkötelezettségünket mutatja az is, hogy a kiskereskedelmi láncok közül elsőként 2021-ben új akcióba kezdtünk. Felelős vállalatként az EFOTT-on, a Campus Fesztiválon és a Balaton-átúszáson keletkezett élelmiszerfelesleget partnerszervezeteink közreműködésével több mint 500 nehéz körülmények között élő családnak adományoztuk.

2016 óta támogatjuk a menhelyi állatokat

A Lidl Magyarország 2016-ban indította el Telitálka kezdeményezését, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segíthessen a hátrányos helyzetben élő, nehéz sorsú állatokon. Az évről-évre megújuló kampány egyik fontos eleme a vállalat társadalmi felelősségvállalásának, hiszen a felelős állattartás mindannyiunk kötelessége.

A program sikerét mutatja, hogy az elmúlt években vásárlói összefogással a Budaörsi Állatmenhely, a NOÉ Állatotthon és a REX Kutyaotthon kis lakóit támogatta az áruházlánc közel 60 tonna mennyiségű minőségi állateledellel. Bízunk benne, hogy ezzel a segítséggel még több kisállat kap esélyt az örökbefogadásra, hogy szerető környezetben élhessenek.